Un bărbat asimptomatic care a refuzat internarea a fost găsit decedat

Un bărbat asimptomatic care a refuzat internarea a fost găsit decedat

Prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu, a confirmat în cursul zilei de azi faptul că un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Galați, asimptomatic, depistat pe 12 iulie 2020, și care a refuzat internarea, a  fost găsit decedat. Ca și co morbidități, bărbatul avea obezitate de gradul 3 iar Marți seară i s-a făcut rău și a fost apelat 112. Ambulanța SMURD care a intervenit, nu a mai putut face nimic pentru acesta, constatându-se decesul.

Conform declarațiilor secretarului de stat Raed Arafat, pacienții cu simptome ușoare de COVID-19, dar care se externează pe propria răspundere, ignorând recomandarea medicală, se expun unui pericol uriaș și îi pun în pericol și pe medici. Astfel, luni după amiază, un echipaj mobil de terapie intensivă a fost chemat pentru a salva un pacient în stare foarte gravă, aproape în comă, care s-a externat pe semnătură de la spitalul suport Colentina acum o săptămână.

„Pe altul, acum o zi sau două, tot același serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac. Echipele se expun resuscitând acești pacienți care refuză internarea cu simptomele ușoare și merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizați adecvat, nu spun medicilor care este starea lor și că aceasta se agravează, după care familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat. Asta este o situația reală cu care ne confruntăm”, a mai adăugat Arafat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments