Turiștii au îndurat chinul drumului pe Valea Prahovei pentru bucuria zăpezii. Cinci ore și jumătate între București și Sinaia

Data:

Un drum de cinci ore și jumătate între București și Sinaia a marcat un record nefericit al acestor sărbători, turiștii răbdând ore întregi în trafic pentru a ajunge la zăpadă. Coloanele de mașini s-au format încă de pe centura Ploieștiului, iar la Nistorești traficul a fost aproape paralizat.

„Am făcut doar 10 kilometri într-o oră și jumătate”, a declarat un șofer exasperat de aglomerație. În ciuda frustrărilor, unii au primit un strop de bucurie când colindătorii au adus spiritul sărbătorilor direct în mașini.

Nici drumul spre Poiana Brașov nu a fost mai ușor, cu o coloană continuă de mașini întinsă pe cinci kilometri. Totuși, ajunși la destinație, turiștii s-au bucurat de pârtii pline de zăpadă, chiar dacă ceața de pe Masivul Postăvaru le-a dat bătăi de cap. Stratul consistent de zăpadă, care depășește o jumătate de metru, a făcut însă ca toate pârtiile și instalațiile din Poiana Brașov să fie funcționale.

Pe Valea Prahovei, situația e mai complicată. La Bușteni, turiștii se pot bucura doar de pista de săniuș, iar la Azuga, deși telegondola Pârtiei Sorica va fi funcțională, stratul subțire de zăpadă ascunde riscuri, pietrele fiind vizibile pe anumite porțiuni.

La Sinaia, instalațiile de transport pe cablu au fost oprite timp de patru zile din cauza viscolului, însă administratorii domeniului schiabil speră să le repornească. Pe Platoul Bucegilor, zăpada este din belșug, iar pârtiile sunt pregătite pentru cei dornici de schi.

Chiar dacă drumul a fost un test de răbdare, turiștii sunt bucuroși că au găsit în sfârșit „iarna adevărată” la munte, transformând efortul în amintiri de neuitat.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Razie rutieră de amploare în Olt: peste 90 de amenzi în valoare de circa 40.000 de lei

Sâmbătă, 11 ianuarie 2025, polițiștii din județul Olt au...

România în 2024: Peste 14.000 de beneficiari de ajutoare sociale au refuzat să muncească

Conform datelor furnizate de Ministerul Muncii, România continuă să...

PSD decide strategia pentru alegerile prezidențiale: Crin Antonescu, singurul candidat în sondaje

Liderii PSD s-au reunit luni, în prima ședință din...