Tulcea: Finanțare de 10 milioane de euro, pentru dezvoltarea comunității, proiecte de infrastructură educațională, sănătate și antreprenoriat

Data:

Municipiul Tulcea va beneficia de o finanțare de aproximativ 10 milioane de euro, destinate pentru dezvoltarea comunității, inclusiv proiecte de infrastructură educațională, sănătate și antreprenoriat, în special pentru înființarea întreprinderilor de economie socială.

Aceste fonduri vor fi gestionate prin două grupuri de acțiune locală (GAL), înființate de Direcția de Asistență și Protecție Socială, cu scopul de a sprijini dezvoltarea locală și integrarea comunităților vulnerabile.

Profesorii din patru unități de învățământ din Tulcea vor discuta vineri cu reprezentanții Grupului de Acțiune Locală Restart-Neptun despre un proiect care include alocarea a 360.000 de euro pentru îmbunătățirea condițiilor educaționale. Școala 9 din Tulcea, care încă utilizează încălzirea pe lemne, ar putea beneficia de fonduri pentru dotarea cu o centrală pe gaz, un proiect estimat la 159.280 de euro.

200.000 de euro vor fi alocați pentru servicii educaționale integrate, care vizează îmbunătățirea accesului la educație și prevenirea discriminării. inanțarea va sprijini, de asemenea, dezvoltarea întreprinderilor de economie socială, care vor contribui la crearea de locuri de muncă și sprijinirea comunităților locale.

Grupul “Viitor pentru Tulcea” va beneficia de un buget similar pentru proiectele educaționale și infrastructurale, identificând școlile care nu au beneficiat de alte forme de finanțare și care vor putea aplica pentru aceste fonduri.

Până la finalul anului, cele două grupuri de acțiune locală speră să lanseze primul apel de proiecte, astfel încât finanțarea să ajungă rapid la beneficiari. Tulcea se alătură astfel altor orașe din România, cum ar fi Timișoara, care au grupuri de acțiune locală pentru accesarea de fonduri europene.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL