Trofeul Tineretii, in direct la Amara!

Trofeul Tineretii, in direct la Amara!

Gradina “Cinemascop” din orasul Amara, va gazdui, in perioada 7-8 august, cea de-a 43-a editie a Festivalului – concurs de interpretare a muzicii usoare romanesti „Trofeul Tineretii” Amara.

Festivalul a devenit o traditie pentru locuitorii orasului Amara, si nu numai. In prima zi de concurs, tinerii artisti vor interpreta cate doua melodii, una ritmata, iar alta mai lenta. Concursul va fi urmat de recitalurile castigatorului editiei precedente, Alin Ignat, dar si ale Andei Adam si formatiei Provincialii.

In urma preselectiei sustinute pentru aceasta editie, 14 concurenti din intreaga tara s-au bucurat de participare. Intrucat valoarea artistica a concurentilor s-a ridicat la nivelul exigentelor juriului, numarul celor selectati pentru festival a fost de 12, desi in regulament erau prevazuti 10.

Alti doi concurenti au reprezentat judetul Ialomita. Organizatorii evenimentului au pus la dispozitie lista cu participanti: Daniela Cojocaru, 25 de ani, Iasi, Diana Serban, 16 ani, Ialomita, Leonida Muntenas, 17 ani, Vrancea, Mares Pana, 24 de ani, Buzau, Georgiana Rusu, 20 de ani, Constanta, Rodica Tudor, 20 de ani, Constanta, Raluca Teodorescu, 16 ani, Caras Severin, Loredana Cavasdan, 20 de ani, Bihor, Bianca Purcarea, 17 ani, Buzau, Ioan Man, 25 de ani, Cluj, Dana Mares, 17 ani, Prahova, Alina Dinca, 19 ani, Bucuresti, Andreea Avarvarei, 17 ani, Ialomita si Minodora Elena Dedis, 23 ani, Galati.

In cea de-a doua zi a Festivalului, va avea loc Gala Laureatilor, urmata de doua recitaluri sustinute de Anastasia Lazariuc si Holograf. Desi multa lume se astepta ca festivalul sa fie anul acesta unul sarac, de criza, fara vedete de marca, fara „culoare”, fondurile necesare pentru buna desfasurare a acestuia fiind mai mici decat anul trecut, s-a reusit, totusi, sa se imbine utilul cu placutul si sa se organizeze un festival „decent si echilibrat”, dupa cum afirma directorul Centrului Creatiei Populare Ialomita, Cristian Obrejan.

“Sa continuam traditia”

„Nu este un festival de saracie, ci unul decent. Nu este un festival facut doar de dragul de a-l bifa si pe asta. Noi dorim sa pastram calitatea festivalului. Chiar daca suntem intr-un an de criza, e bine ca acesti doi mari organizatori, Consiliul Local Amara si Consiliul Judetean Ialomita s-au hotarat sa continue traditia. Si la capitolul Juriu, vrem sa pastram, evident cu costuri mai mici, o componenta de valoare, adica tot pe Horia Moculescu am vrea sa-l luam ca presedinte al juriului, care este un muzician de exceptie, pe Titus Andrei, Adrian Ordean, Andrei Tudor”, a precizat Cristian Obrejan.

La capitolul vedete, Primaria Amara a avut un buget aproape la jumatate fata de anul trecut. Cu toate acestea, artistii care au acceptat sa vina la Amara sunt placuti atat de publicul tanar cat si de cel mai in varsta.
Organizatorii festivalului Amara sunt: Consiliul Local Amara, Consiliul Judetean, Centrul Creatiei Populare si Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”. (L.M.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.