Tristă veste: adolescentul în vârstă de 17 ani, căruia i s-a amputat piciorul, a pierdut lupta pentru viață la Spitalul de Urgență Floreasca

Cele mai citite

Un adolescent în vârstă de 17 ani din comuna Cochirleanca, județul Buzău, a suferit un tragic incident în care o bucată dintr-un gard i-a străpuns artera femurală și vena iliacă. După două zile de luptă în încercarea de a-i salva viața, inclusiv prin amputarea piciorului, tânărul a pierit la Spitalul de Urgență Floreasca.

Comunitatea din care provenea adolescentul, care s-a mobilizat exemplar pentru a dona sânge, este acum în stare de șoc și încearcă să strângă fonduri pentru a ajuta familia băiatului. Denis Porumb era elev la Liceul cu Program Sportiv din Buzău și era campion U19 al echipei locale. Tatăl și bunicii s-au ocupat de creșterea copilului, iar acesta avea un comportament exemplar atât în școală, cât și în comunitate.

În zilele trecute, băiatul se juca alături de alți copii din sat, aruncând mingea care a sărit în curtea școlii locale. În încercarea de a o recupera, el a sărit peste gardul școlii. În acel moment tragic, o bucată de fier de la gardul peste care a sărit s-a înfipt în piciorul său, tăindu-i artera femurală și vena iliacă. Băiatul a căzut la pământ, iar o hemoragie puternică l-a făcut să-și piardă conștiința.

Asistenta medicală Elena Putinică de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău a fost chemată de urgență de către prietenii băiatului rănit. Aceasta a depus eforturi incredibile pentru a-l salva pe Denis, care deja pierduse o cantitate considerabilă de sânge. Intervenția salvatoare a asistentei medicale, care se afla în concediu medical și fusese supusă unei intervenții chirurgicale complicate, a reușit să împiedice decesul imediat al băiatului. Elena le-a cerut celorlalți băieți să-și scoată tricourile și le-a utilizat pentru a opri sângerarea.

Băiatul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean, unde i s-au administrat transfuzii de sânge și a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență. Ulterior, a fost transferat la Spitalul de Urgențe Floreasca. Acolo, medicii au luat decizia de a-i amputa piciorul, dar nici această măsură disperată nu a reușit să-i salveze viața lui Denis. Sâmbătă noaptea, adolescentul a încetat din viață în spital.

Toată comunitatea în care Denis a trăit se află într-o stare de șoc profund. Prietenii au mers să aprindă lumânări în curtea școlii, locul în care a avut loc incidentul tragic. Duminică, întreaga comună s-a mobilizat pentru a strânge fonduri care să ajute familia îndurerată să-și poată înmormânta copilul.

Prietenii adolescentului au scris: «Denis este un înger, iar îngerii nu mor niciodată».

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Incident tensionat în sediul PSD Buzău între un consilier personal al unui parlamentar din Buzău și un membru PSD din cartierul Simileasca

Astăzi, în sediul PSD Buzău, a avut loc un incident tensionat, care s-a încheiat cu un schimb de replici...

Alte articole din aceasta categorie