Tribunalul Ilfov a admis candidaturile reprezentanților USR PLUS la Voluntari

Tribunalul Ilfov a admis candidaturile reprezentanților USR PLUS la Voluntari

Printr-un comunicat de presă primit la redacție, Ciprian Teleman, copreședinte al USR PLUS Ilfov și candidatul la Președinția Consiliului Județean Ilfov ne-a informat că Tribunal Ilfov a pus punct imensului scandal privind invalidarea candidaturilor alianței la Voluntari. Redăm intregal comunicatul de presă:

“Încercarea abuzivă și nefondată a interpușilor domnului Pandele de la Voluntari de a invalida candidaturile USR PLUS la alegerile locale din 27 septembrie din orașul Voluntari a eșuat lamentabil.
Alianța USR PLUS a contestat hotărârea aberantă a Biroului Electoral de Circumscripție din orașul Voluntari, birou din care fac parte persoane care au strânse legături cu familia Pandele și care obțin diverse beneficii de pe urma acestei relații. Contestația a fost respinsă inițial, dar prin eforturile avocaților noștri, Oana Cambera și Brașovschi Dumitru, și ei candidați USR PLUS la Consiliul Județean Ilfov, am depus apel la Tribunalul Ilfov și am primit răspunsul firesc într-o țară care respectă democrația și dreptul de a fi ales. Tribunalul a admis candidatura domnului Rolea Bogdan pentru funcția de Primar al orașului Voluntari și lista de candidați pentru funcția de consilieri locali în Consiliul Local Voluntari, depusă de Alianța USR PLUS.
Soluția dată de Tribunal vine să confirme faptul că tot acest demers a fost o încercare disperată a interpușilor domnului Pandele de a stopa candidatura și implicit intrarea în administrația locală Voluntari a candidaților USR PLUS, printre care se află urbaniști, economiști, ingineri software, experți contabili, profesioniști în domeniile lor, pentru că știu că, odată intrați în consiliul local, acești oameni vor face tot posibilul să scoată la lumină tot ceea ce a fost bine ascuns timp de două decenii.
Înțelegem panica pe care o resimt toți oamenii, care sunt conectați puternic la rețelele de interese locale din Voluntari. Candidații USR PLUS reprezintă pentru ei riscul să dispară de pe scena politică acei oameni în care s-au investit mulți bani pentru a le favoriza demersurile personale, în defavoarea interesului public. Utilizarea intimidării este singurul mecanism pe care acești oameni îl cunosc, disperați să își mențină rețeaua de relații.
Îi transmitem pe această cale contra-candidatului nostru, dl. Pandele, că suntem aici pentru a face lumină în administrația locală Voluntari, să oprim scurgerile de bani către buzunarele „prietenilor” dumnealui și pentru a o transforma în partener al cetățenilor, care îi reprezentă cu integritate, deschidere, transparență și profesionalism. Prioritatea noastră numărul 1 sunt cetățenii Voluntariului, pentru că noi suntem dintre ei.

Context
Biroul Electoral de Circumscripție din orașul Voluntari, Ilfov, a invalidat o parte considerabilă din listele de semnături ale susținătorilor USR PLUS astfel încât să rămână un număr de semnături mai mic decât cel minim necesar pentru a permite depunerea candidaturilor de către Alianța USR PLUS. Semnăturile au fost invalidate pe motiv că scrisul persoanei care a semnat declarația din subsolul paginii cu semnături de susținere a candidaților nu era aceeași cu cea din fiecare casetă din listă. În plus, Biroul Electoral de Circumscripție a continuat abuzul refuzând ulterior înregistrarea, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către USR PLUS. Semnăturile electronice au fost acceptate doar după ce am amenințat că vom solicita intervenția Poliției și după ce colegii noștri au stat 3 ore în fața primăriei. Circumscripția din Voluntari este singura din Ilfov unde reprezentantului Alianței în Biroului Electoral nu i-a fost permis accesul ori i-au fost îngrădite în mod repetat drepturile de a participa la procedura prevăzută de legea electorală.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments