Tribunalul Ialomita a decis: Caii de la Fierbinti Targ raman in grija Primariei

Cele mai citite

Emilian Prodan, comisar general in cadrul Federatiei Comisariatului pentru Societatea Civila
Emilian Prodan, comisar general in cadrul Federatiei Comisariatului pentru Societatea Civila

Tribunalul Ialomita a respins, marti, 7 decembrie, recursul inaintat de omul de afaceri Dragoi Dorin Cristian impotriva unei sentinte civile pronuntate de Judecatoria Urziceni, prin care se incuviinta transferarea, pe un termen de sase luni, a 32 de cabaline rasa Shagya araba, aflate in grajdurile unui fost CAP din Fierbinti-Targ, in stadiu avansat de malnutritie, ranite si bolnave, intr-un adapost pus la dispozitie de unitatea administrativ-teritoriala Fierbinti Targ.

Cererea de transferare fusese formulata de Federatia Comisariatul pentru Societatea Civila prin Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor.

Prin Ordonanta presedintiala, caii au fost eliberati, miercuri, 15 noiembrie, fiind ingrijiti pe cheltuiala autoritatii locale.

Proprietarul cailor, Dragoi Dorin Cristian, a depus recurs la Tribunalul Ialomita, cerand sa fie casata sentinta Judecatoriei Urziceni si sa i se inapoieze cabalinele, Politia Animalelor depunand, insa, intampinare.

„Este un succes si o lectie pe care o dam celor care au de gand sau atitudini asemanatoare domnului Dragoi, vorbesc de proprietarii care nu ingrijesc cabalinele. Ne bucuram ca astazi am avut succes, fiind si o zi speciala, Sf. Filofteia, care se spune ca este si protectoarea necuvantatoarelor. Prin ceea ce s-a intamplat, pot sa zic ca am redat sansa la viata si la un trai mai bun al acestor animale”, mentiona, marti, in cadrul unei conferinte de presa, Emilian Prodan, comisar general in cadrul Federatiei Comisariatului pentru Societatea Civila, coordonator al activitatii Inspectoratului General al Politiei pentru Protectia Animalelor.

[pullquote]Prin Ordonanta presedintiala, caii au fost eliberati, miercuri, 15 noiembrie, fiind ingrijiti pe cheltuiala autoritatii locale.[/pullquote]

Prodan a multumit atat prefectului si subprefectului judetului, instantei, dar si altor autoritati locale care i-au sprijinit in demersurile facute, adaugand ca in conditiile in care Primaria Fierbinti va ajunge in imposibilitatea de a-i ingriji corespunzator din cauza lipsei fondurilor, se va incerca gasirea unui alt detinator temporar al acestor animale.

„(…) Trebuie sa stiti ca foarte multe ajutoare de hrana si medicamente au venit din partea organizatiilor de specialitate, fie la indemnul nostru, fie la indemnul altor vizitatori. (…) Deci nu cred ca cheltuielile primariei au fost atat de mari din punct de vedere al intretinerii, ca hrana. Sunt de acord cu greutatile pe care le are domnul primar, iar ca sa-i usuram aceasta greutate, vom incerca sa-i gasim un alt detinator temporar, iar printr-o hotarare de Consiliu local sa-i putem transfera intr-un loc unde ar avea conditii mai bune (…). Domnul primar face ceea ce ii sta in putinta, sunt convins, dar pe de alta parte, graba de a scapa de aceste suflete nevinovate nu am inteles-o”, a conchis Emilian Prodan.

Deocamdata nu s-a luat nicio hotarare cu privire la detinatorul temporar, chiar daca exista variante. Cei care vor hotari vor fi consilierii locali din Fierbinti.

[pullquote]Emilian Prodan: Foarte multe ajutoare de hrana si medicamente au venit din partea organizatiilor de specialitate.[/pullquote]

Mihaela Leta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie