Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a Oţelului Galaţi

otelul-galatiTribunalul Bucureşti a admis miercuri, 10 iulie, la solicitarea acţionarilor Oţelul Galaţi, cererea de intrare în insolvenţă a societăţii care administrează fosta campioană a României.
„A fost admisă cererea şi a fost deschisă procedura insolvenţei la cererea debitoarei. A fost numit un administrator judiciar care se va ocupa de îndeplinirea procedurii“, a declarat preşedintele Tribunalului Bucureşti, judecător Laura Andrei. Administrator judiciar a fost desemnat Activ Lichidator IPURL, care va trebui să se ocupe de toate formalităţile care decurg din intrarea în insolvenţă.
Conducerea Oţelului a precizat, vineri, într-un comunicat, că a fost nevoită să solicite instanţei declanşarea procedurii de insolvenţă din cauza sechestrului instituit de ANAF, menţionînd totodată că de această situaţie este vinovată fosta administraţie a clubului. Oficialii grupării susţin că aceste măsuri au fost necesare pentru ca activitatea clubului să continuie, iar echipele de fotbal să respecte calendarul competiţional şi de pregătire. Ei adaugă că acţionarii clubului vor finanţa desfăşurarea acestor activităţi.
ANAF a calculat o datorie de 22.300.000 de lei, reprezentînd taxe către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi penalităţi, pentru „perioada 2005 – anul înfiinţării societăţii comerciale FC Oţelul SA – 2008“.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments