Trei sărbători locale într-o singură zi: Slobozia Moară, Cândeşti şi Valea Lungă

Data:

eveniment 3eveniment 5eveniment 6eveniment 4eveniment 1eveniment 2Maraton de sărbători locale la mijlocul săptămânii trecute, miercuri, 14 octombrie. Nu mai puţin de trei comune dâmboviţene au organizat în aceeaşi zi manifestările prilejuite de Zilele Localităţilor, Târgurile de Toamnă şi, nu în ultimul rând, sărbătoarea creştină a Sfintei Parascheva. E vorba de Slobozia Moară, Cândeşti şi Valea Lungă.
La Slobozia Moară, a fost organizat şi în acest an târgul produselor de toamnă. Prin intermediul acestuia se continuă o tradiţie veche de peste 100 de ani, în care producătorii se întâlnesc şi fac schimb de mărfuri în prag de iarnă.
Nu a lipsit nici anul acesta concursul cailor de rasă, cele mai frumoase exemplare fiind aplaudate entuziast de către localnici.
La Cândeşti, a fost sărbătorită a II-a ediţie a Zilei Comunei, cu această ocazie fiind înmânate, de către primarul Tiberiu Gheorman, diplome pentru cetăţenii ce şi-au adus o contribuţie importantă în dezvoltarea localităţii. O astfel de diplomă a primit şi şeful administraţiei judeţene, Florin Popescu. Acesta a avut numai cuvinte de laudă pentru hărnicia oamenilor din zonă, cărora le-a urat un an nou plin de împliniri şi prosperitate.
Şi la Valea Lungă atmosfera a fost una de sărbătoare. Sute de comercianţi şi-au expus produsele specifice locului de unde provin, mărfuri apreciate, ca în fiecare an, de localnicii zonei.
Nu a lipsit din program nici programul folcloric cu artişti locali, dar şi nume cunoscute la nivel naţional: Elisabeta Turcu, Emilia Ghinescu, Dan Ardelean şi Ansamblul Chindia,După cum a subliniat primarul Viorel Brânduş, alături de a IX-a ediţie a Zilei Comunei şi Târgului de Toamnă, prilej de sărbătoare l-a constituit şi Festivalul Folcloric „Salcâmule de la drum” în memoria cunoscutului artist local Marinică Iordache.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

2 COMENTARII

  1. Buna ziua!
    Sarbatorile dedicate comunelor sunt prilejuri de a uni oameni, traditii, obiceiuri si de a face cunoscute produsele traditionale specifice.
    Doresc si eu articolul ,,Comuna Candesti s-a aflat in prag de sarbatoare”din pagina 2 a suplimentului Semnal de Dambovita, in format electronic sau format A4.
    Multumesc!
    Felicitari tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Luni se deschide porțiunea de autostradă dintre Glina și Vidra

Din 15 aprilie, începând cu ora 14:00, o nouă...

Un urs a fost observat în localitatea Ciolpani

Sâmbătă dimineață, locuitorii din Ciolpani și Snagov, au primit...