Trei persoane, între care patronul Tibi Oil, arestate pentru evaziune fiscală cu produse petroliere

Data:

Trei membri ai grupării suspectate de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro, au fost arestate preventiv de Tribunalul Prahova, unul dintre aceştia, considerat liderul reţelei, fiind omul de afaceri Constantin Vlad, patronul companiei Tibi Oil.

politia-arest-duba

Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a trei persoane suspectate că fac parte dintr-un grup infracţional specializat în spălare de bani şi evaziune fiscală, anchetatorii stabilind în acest caz un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, şeful DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru.

Printre cele trei persoane se numără omul de afaceri din Câmpina Constantin Vlad, patronul Tibi Oil, companie specializată în comerţul de produse petroliere şi transport intern şi internaţional de produse petroliere.

Potrivit sursei citate, Constantin Vlad este considerat liderul grupării infracţionale, ceilalţi doi arestaţi în acest dosar fiind persoane care îl ajutau pe acesta în desfăşurarea activităţii infracţionale.

Procurorii îi acuză pe cei trei că, împreună cu alţi suspecţi din dosar, au înfiinţat opt societăţi comerciale în Bulgaria prin intermediul cărora au făcut achiziţii intracomunitare de produse petroliere din România, însă, în realitate, mărfurile trecute în acte ca fiind trimise în Bulgaria erau vândute pe teritoriul României, prin intermediul unor firme „fantomă”, fără a fi achitate taxele şi impozitele.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor şi au pus sechestru pe bunuri imobile şi utilaje în valoare de peste 2,5 milioane de euro aparţinând lui Constantin Vlad.

Marţi, 11 iunie, cei trei au fost ridicaţi şi duşi la audieri la sediul DIICOT Ploieşti alături de alte 17 persoane, în urma a 15 percheziţii făcute la domiciliile lor, dar şi la sediile unor societăţi comerciale, zece dintre percheziţii având loc în Prahova, două în Vrancea şi câte o percheziţie în Giurgiu, Timiş şi Tulcea.

Potrivit site-ului companiei, Tibi Oil, la care Constantin Vlad este acţionar majoritar, a fost înfiinţată în urmă cu aproape 20 de ani, fiind specializată în transport de produse petroliere, transporturi chimice, construcţii industriale, exploatare forestieră şi procesarea lemnului, producţie de betoane şi producţie de biodiesel. Conform sursei citate, compania, cu sediul în Comarnic, are un birou economic la Barcelona, iar numele lui Vlad apare pe site-ul Tibi Oil ca director general.

MEDIAFAX

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...