Trei persoane, între care patronul Tibi Oil, arestate pentru evaziune fiscală cu produse petroliere

Cele mai citite

Trei membri ai grupării suspectate de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro, au fost arestate preventiv de Tribunalul Prahova, unul dintre aceştia, considerat liderul reţelei, fiind omul de afaceri Constantin Vlad, patronul companiei Tibi Oil.

politia-arest-duba

Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a trei persoane suspectate că fac parte dintr-un grup infracţional specializat în spălare de bani şi evaziune fiscală, anchetatorii stabilind în acest caz un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, şeful DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru.

Printre cele trei persoane se numără omul de afaceri din Câmpina Constantin Vlad, patronul Tibi Oil, companie specializată în comerţul de produse petroliere şi transport intern şi internaţional de produse petroliere.

Potrivit sursei citate, Constantin Vlad este considerat liderul grupării infracţionale, ceilalţi doi arestaţi în acest dosar fiind persoane care îl ajutau pe acesta în desfăşurarea activităţii infracţionale.

Procurorii îi acuză pe cei trei că, împreună cu alţi suspecţi din dosar, au înfiinţat opt societăţi comerciale în Bulgaria prin intermediul cărora au făcut achiziţii intracomunitare de produse petroliere din România, însă, în realitate, mărfurile trecute în acte ca fiind trimise în Bulgaria erau vândute pe teritoriul României, prin intermediul unor firme „fantomă”, fără a fi achitate taxele şi impozitele.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor şi au pus sechestru pe bunuri imobile şi utilaje în valoare de peste 2,5 milioane de euro aparţinând lui Constantin Vlad.

Marţi, 11 iunie, cei trei au fost ridicaţi şi duşi la audieri la sediul DIICOT Ploieşti alături de alte 17 persoane, în urma a 15 percheziţii făcute la domiciliile lor, dar şi la sediile unor societăţi comerciale, zece dintre percheziţii având loc în Prahova, două în Vrancea şi câte o percheziţie în Giurgiu, Timiş şi Tulcea.

Potrivit site-ului companiei, Tibi Oil, la care Constantin Vlad este acţionar majoritar, a fost înfiinţată în urmă cu aproape 20 de ani, fiind specializată în transport de produse petroliere, transporturi chimice, construcţii industriale, exploatare forestieră şi procesarea lemnului, producţie de betoane şi producţie de biodiesel. Conform sursei citate, compania, cu sediul în Comarnic, are un birou economic la Barcelona, iar numele lui Vlad apare pe site-ul Tibi Oil ca director general.

MEDIAFAX

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img