Trei persoane, între care patronul Tibi Oil, arestate pentru evaziune fiscală cu produse petroliere

Trei membri ai grupării suspectate de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro, au fost arestate preventiv de Tribunalul Prahova, unul dintre aceştia, considerat liderul reţelei, fiind omul de afaceri Constantin Vlad, patronul companiei Tibi Oil.

politia-arest-duba

Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a trei persoane suspectate că fac parte dintr-un grup infracţional specializat în spălare de bani şi evaziune fiscală, anchetatorii stabilind în acest caz un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, şeful DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru.

Printre cele trei persoane se numără omul de afaceri din Câmpina Constantin Vlad, patronul Tibi Oil, companie specializată în comerţul de produse petroliere şi transport intern şi internaţional de produse petroliere.

Potrivit sursei citate, Constantin Vlad este considerat liderul grupării infracţionale, ceilalţi doi arestaţi în acest dosar fiind persoane care îl ajutau pe acesta în desfăşurarea activităţii infracţionale.

Procurorii îi acuză pe cei trei că, împreună cu alţi suspecţi din dosar, au înfiinţat opt societăţi comerciale în Bulgaria prin intermediul cărora au făcut achiziţii intracomunitare de produse petroliere din România, însă, în realitate, mărfurile trecute în acte ca fiind trimise în Bulgaria erau vândute pe teritoriul României, prin intermediul unor firme „fantomă”, fără a fi achitate taxele şi impozitele.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor şi au pus sechestru pe bunuri imobile şi utilaje în valoare de peste 2,5 milioane de euro aparţinând lui Constantin Vlad.

Marţi, 11 iunie, cei trei au fost ridicaţi şi duşi la audieri la sediul DIICOT Ploieşti alături de alte 17 persoane, în urma a 15 percheziţii făcute la domiciliile lor, dar şi la sediile unor societăţi comerciale, zece dintre percheziţii având loc în Prahova, două în Vrancea şi câte o percheziţie în Giurgiu, Timiş şi Tulcea.

Potrivit site-ului companiei, Tibi Oil, la care Constantin Vlad este acţionar majoritar, a fost înfiinţată în urmă cu aproape 20 de ani, fiind specializată în transport de produse petroliere, transporturi chimice, construcţii industriale, exploatare forestieră şi procesarea lemnului, producţie de betoane şi producţie de biodiesel. Conform sursei citate, compania, cu sediul în Comarnic, are un birou economic la Barcelona, iar numele lui Vlad apare pe site-ul Tibi Oil ca director general.

MEDIAFAX

5 Comentarii la "Trei persoane, între care patronul Tibi Oil, arestate pentru evaziune fiscală cu produse petroliere"

  1. Pingback: Trei persoane, între care patronul Tibi Oil, arestate pentru evaziune fiscală cu produse petroliere | Ziarul Semnal de Prahova

  2. Pingback: Şeful DNA Slobozia, arestat pentru 29 de zile | Ziarul Semnal de Olt

  3. Pingback: Şase persoane din Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, ridicate într-un dosar de evaziune de 2 milioane euro | Ziarul Semnal de Giurgiu

  4. Pingback: Şase persoane din Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, ridicate într-un dosar de evaziune de 2 milioane euro | Ziarul Semnal de Ilfov

  5. Pingback: Perchezitii de amploare in 26 de judete, la o grupare specializata in evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la 6 milioane de euro | Ziarul Semnal de Prahova

Leave a Reply

Your email address will not be published.