Tragedie în Mexic. 19 persoane au fost împușcate mortal, în urma unor răfuieli ale bandelor. Autoritățile au confiscat șapte vehicule și 30 de arme de foc, mitraliere, muniție și echipamente de tip militar.

Data:

În statul mexican Sinaloa, un schimb de focuri între autorități și o bandă armată a dus la moartea a 19 presupuși membri ai unui cartel.

Incidentul a avut loc la 11 km de capitala statului, Culiacan, după ce peste 30 de bărbați înarmați au deschis focul asupra soldaților, conform Ministerului Apărării. Majoritatea atacatorilor au reușit să fugă după ce forțele federale au ripostat, dar unul dintre liderii locali ai Cartelului Sinaloa, Edwin Antonio ”N”, a fost arestat. Acesta este asociat cu facțiunea condusă de Ismael “El Mayo” Zambada, co-fondatorul legendar al cartelului.

În timpul operațiunii, autoritățile au confiscat șapte vehicule și aproape 30 de arme de foc, inclusiv mitraliere, muniție și echipamente de tip militar. Violențele din Sinaloa au crescut semnificativ după arestarea lui Zambada în iulie, când a fost capturat de autoritățile americane după ce a fost transportat pe o pistă de aterizare din apropierea orașului El Paso, Texas.

Zambada, care ar avea peste 70 de ani, a susținut că a fost răpit de un membru al facțiunii Los Chapitos, condusă de fiii lui Joaquín “El Chapo” Guzmán. Confruntările violente între facțiunile Cartelului Sinaloa au provocat aproximativ 200 de morți și peste 300 de persoane dispărute începând din septembrie, în ceea ce este considerat de analiști drept o luptă pentru controlul cartelului.

Într-un alt incident din statul Chiapas, preotul Marcelo Pérez, un cunoscut activist pentru drepturile omului, a fost împușcat mortal de doi bărbați pe motocicletă în fața bisericii sale. Preotul desfășura o campanie împotriva consumului de droguri, iar autoritățile au identificat și reținut ucigașul, un traficant local de droguri.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL