Tragedie în magistratură: Judecătoarea Georgeta Ciungan, fostă campioană mondială la atletism, s-ar fi sinucis

Data:

Judecătoarea Georgeta Ciungan, de la Tribunalul Bihor, a fost găsită decedată la sfârșitul săptămânii trecute, existând suspiciuni că ar fi fost vorba despre o sinucidere. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, inclusiv pe site-ul Luju.ro, magistrata în vârstă de 51 de ani s-ar fi spânzurat, pe fondul stresului acumulat din cauza volumului foarte mare de muncă.

Georgeta Ciungan era recunoscută ca unul dintre cei mai riguroși și dedicați judecători ai instanței bihorene. Înainte de a urma cariera juridică, ea a avut un parcurs sportiv remarcabil, fiind dublă campioană mondială la atletism pentru juniori în anul 1992, la Seul, în probele de 400 metri garduri și ștafeta 4×400 metri, alături de coechipierele Mariana Florea, Ionela Țîrlea și Maria Magdalena Nedelcu.

Fosta sportivă a fost aproape de calificarea la Jocurile Olimpice de la Sydney în anul 2000, însă o accidentare gravă – o ruptură de tendon ahilian – i-a întrerupt cariera de atletă de performanță.

Într-o postare emoționantă făcută pe rețelele sociale în urmă cu câțiva ani, Georgeta Ciungan rememora momentul aurului mondial de la Seul și drumul neprevăzut al vieții care a condus-o spre cariera în justiție: „Provocare acceptată! 1992 – Seul, campioană mondială, atletism 400 metri garduri! 19 ani. Imediat după cursă, nu îmi venea să cred! Habar nu aveam unde o să mă ducă viața! Judecător în penal”.

Până în acest moment, autoritățile nu au oferit detalii oficiale privind cauza exactă a morții. Ancheta este în curs de desfășurare.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
Național/Internațional

Incendiu de amploare la groapa de gunoi din apropierea orașului Galați

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre...

Ilie Bolojan, apel ferm în criza bugetară: „Nu mai putem continua așa”

Ilie Bolojan, președintele interimar al PNL și numele cel...

Ucraina a primit corpurile a 1.200 de soldați căzuți în luptă, în cadrul unui acord de repatriere

Autoritățile de la Kiev au anunțat repatrierea corpurilor a...

Anchetă la Berlin: Trei oi descoperite într-un apartament. Un român, principalul suspect

Poliția din Berlin a deschis o anchetă în urma...

Semnal Magazin
SEMNAL

Cercetătorii cer interzicerea metodei de asfixiere a peștilor, considerată dureroasă

Un studiu recent realizat de cercetători de la Welfare...

Gura Portiței Resort își redeschide porțile în locația sa unică, după o investiție de 10 milioane de Euro

Gura Portiței Resort, locul legendar situat la granița dintre...

Conacul Sabinei Brătianu

Dintre toate clădirile impresionante de pe strada Clemenței, astăzi...

Vila Noël Cerefrea

Louis Noël (1872) a fost un aviator francez care...

Palatul Facultatii de Medicină și Farmacie “Carol Davila”

Constructia Facultatii de medicina a fost complet terminata si...

Pecron E300LFP – O sursă de energie fiabilă pentru orice aventură în natură

Pentru echipa editorială a rubricii Călătorii din ziarul Semnal,...