Tragedie în Dor Mărunt. Fată moartă după o provocare pe TikTok

Data:

O tânără de 15 ani a decedat în urma participării la așa-numita „blackout challenge” de pe TikTok. Aceste provocări, menite să creeze senzații tari sau să atragă atenția, pot avea consecințe fatale, așa cum s-a întâmplat și în cazul de față. Fata era singură în camera ei când s-a petrecut acest eveniment cumplit.

Potrivit informațiilor, tânăra ar fi încercat să își provoace asfixierea, apelând la un obiect textil și presându-și traheea cu un picior al patului. Din păcate, situația a scăpat de sub control, și tânăra a fost găsită fără viață.

Provocarea „blackout challenge” presupune auto-asfixierea pentru o perioadă scurtă de timp, în încercarea de a experimenta o stare de euforie sau pierderea conștienței. Acest tip de comportament periculos a fost asociat cu mai multe decese în întreaga lume, în special în rândul tinerilor.

La fața locului a intervenit de urgență un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță din zona Lehliu Gară, care a început manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse, starea fetei nu s-a ameliorat, motiv pentru care a fost solicitat sprijin suplimentar. Un echipaj din Călărași, însoțit de un medic, a sosit ulterior și a continuat manevrele, însă fără succes. După mai bine de o oră de încercări, medicii au declarat decesul copilei.

Autoritățile investighează acest caz tragic pentru a clarifica circumstanțele exacte ale decesului. În același timp, tragedia atrage atenția asupra necesității educării tinerilor în legătură cu riscurile pe care le implică provocările online și utilizarea responsabilă a rețelelor sociale. Totodată, este un apel către părinți și autorități să monitorizeze și să prevină participarea tinerilor la astfel de comportamente riscante.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL