Trafic de droguri de risc și de mare risc pe raza municipiului Călărași

Cele mai citite

La data de 05.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților C.F. și Ș.I., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că, pe raza municipiului Călărași, există mai multe persoane implicate în activitatea de trafic de droguri de risc și de mare risc, care se cunosc, colaborează în scopul asigurării substanțelor ilegale pentru consumatorii din municipiul Călărași și zonele limitrofe și care au o sursă comună de aprovizionare.
Astfel, din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul Ș.I. se aproviziona cu cannabis de la inculpatul G.I., pentru a distribui drogul de risc către consumatorii finali.
Inculpații G.I. și inculpatul C.F. au fost ajutați în activitatea infracțională de inculpatul M.I..

Aceștia se aprovizionau atât cu droguri de risc (cannabis) cât și cu droguri de mare risc (cocaină, metadonă, MDMA) în principal din municipiul București, de la inculpatul M.G.F. care avea multiple cunoștințe în rândul traficanților de substanțe interzise și avea rolul de intermediar.
Ca regulă, inculpații G.I. și C.F. se deplasau în municipiul București pentru a cumpăra marfă împreună cu inculpatul M.I. , care avea rolul de a conduce mașina.
În cauză s-a stabilit faptul că inculpații G.I. și C.F. au distribuit droguri atât de risc cât și de mare risc către alți traficanți locali, precum inculpatul Ș.I., dar și către consumatori finali.
La data de 05.06.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Călărași și a municipiului București, în urma cărora au fost ridicate 30 de grame de cannabis, 14 comprimate de metadonă, 17 doze de cannabis, 50 de pliculețe cu cocaină, 1 grinder, 1 cântar de precizie, 4 telefoane mobile, 300 de euro și 1.350 de lei.
În cursul zilei de astăzi, inculpații C.F. și Ș.I. vor fi prezentați Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de inculpații G.I. și M.G.F. se va propune arestarea preventivă în lipsă pentru o perioadă de 30 de zile de la data prinderii acestora.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi Brigada de Combatare a Criminalităţii Organizate Bucureşti și a jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române și Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img