Top 20 parcuri solare: Unde s-au plantat cele mai mari „câmpii” de panouri fotovoltaice

Cele mai citite

Cele mai mari 20 de proiecte solare puse până acum în funcţiune au atras investiţii de circa 127 de milioane de euro şi au transformat comune de care nimeni nu auzise din Olt, Giurgiu sau Prahova în zone căutate atât de antreprenori locali, cât şi de companii energetice de talie mare.

fotovoltaic

Potrivit datelor trans­mise de Transelectrica, primele 20 de parcuri solare ca mărime insta­late în sistemul ener­getic naţional pe data de 01.04.2013 aveau o capacitate cumulată de peste 82 MW, ceea ce la un preţ me­diu de 1,5 milioane de euro pe megawatt, înseamnă in­vestiţii to­tale de peste 127 mil. euro.

Cea mai mare investiţie de acest gen se află în comuna olteană Grojdibodu, unde Energias de Por­tugal a împânzit o suprafaţă egală cu cea a 30 de terenuri de fotbal cu un proiect solar de 9,9 MW. Oamenii de afaceri Ion Ţiriac, proprietarul Ţiriac Holdings, sau Bogdan Enoiu, cel care conduce de două decenii grupul de comunicare BV McCann Erickson România, se află la rândul lor pe lista investitorilor care au pariat pe acest domeniu.

MEDIAFAX

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img