„Tocilarii“ din Ploieşti s-au întrecut la cros

Data:

Sute de elevi din şcolile ploieştene, buni la învăţătură, au demonstrat sâmbătă, 15 iunie, că mişcarea face casă bună cu studiul. Aceştia s-au întrecut la viteză şi rezistenţă pe Bulevardul din Ploieşti.

cros ploiesti

„Crosul tocilarilor“ este o iniţiativă venită din partea elevilor care învaţă în colegiile rivale în performanţe la olimpiade naţionale şi internaţionale din Ploieşti, „Mihai Viteazul“ şi „I.L.Caragiale“. Înscrierile nu au fost, însă, prohibitive şi nici exclusiviste, aşa cum îi stă bine unei astfel de competiţii, astfel că, până la demararea întrecerii sportive, la start s-au putut alinia „tocilari“ din orice liceu din Ploieşti. Singura condiţie pentru a câştiga un loc la startul crosului au reprezentat-o notele din carnetul de elev, cât mai bune, şi care să justifice statutul de „tocilar“. Deloc deranjaţi de etichetare, sutele de elevi şi liceeni, de la clasele primare şi până în ultimul an de liceu, au vrut să demonstreze că rezultatele bune la învăţătură nu exclud deloc o formă fizică bună şi nici lipsa de socializare. Pentru „Crosul tocilarilor“, Bulevardul din Ploieşti a fost închis circulaţiei autoturismelor şi mijloacelor de transport în comun, între orele 11.00 – 13.00, astfel încât să permită întrecerile pe grupe de vârstă şi sexe, de la pitici de clasa întâi până la proaspeţii absolvenţi de liceu.

Atmosfera, una veselă şi zgomotoasă, a fost dominată de fairplay, astfel că, la final, câştigători sau nu, suporteri înfocaţi sau simpli privitori, toţi au decretat că este important să participi, să faci mişcare şi să interacţionezi sportiv cu alţi colegi din oraş. Premiile au fost simbolice, magneţi de frigider şi diplome, dar au fost primite cu mândrie de câştigători. Pentru mulţi dintre „tocilarii“ veniţi sâmbătă la cros urmează câteva săptămâni importante, cu examene de admitere sau bacalaureat. În mod evident, ca în fiecare an, rezultatele lor vor fi printre cele mai bune din întreg judeţul.

adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...