In timp ce slobozenii platesc apa potabila in loc de menajera, Urban SA Slobozia ocupa primul loc in topul national al firmelor

Data:

Ialomitenii platesc apa potabila si li se furnizeaza apa menajera
Ialomitenii platesc apa potabila si li se furnizeaza apa menajera

Daca societatea Urban SA Slobozia nu ar avea o problema in ceea ce priveste apa distribuita in reteaua publica, ne-am fi simtit mandri ca avem firme puternice in municipiu care pot ocupa cu usurinta locul I in Topul national al firmelor. Daca cetatenii municipiului Slobozia si ai localitatilor limitrofe nu ar plati de ceva timp un serviciu care nu exista, i-am fi felicitat pe reprezentantii Urban ca stiu sa managerieze o societate. Insa, in conditiile in care locuitorii platesc apa menajera la pret de apa potabila, cotizand din greu la acest bine al societatii, nu putem sa nu ne revoltam cand reprezentantii Urban se plang, nu putem sta indiferenti cand ni se ia lunar din buzunar bani pentru un serviciu inexistent si, in plus, sa fim acuzati, atunci cand nu ne convine, ca incercam sa destabilizam serviciul public de producere si furnizare a apei potabile, producand  pagube financiare in bugetul operatorului.

Societatea in cauza, pe care multi o prezinta ca fiind in moarte clinica, a fost nominalizata in 2010 ca ocupanta a locului I, iar indicatorii de ierarhizare a competitorilor au fost cifra de afaceri neta, profitul brut din exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii capitalului angajat si cea a resurselor umane.

Va imaginati ca din cele 2000 de firme care au ocupat primele zece locuri la nivel national, Urban SA s-a clasat pe primul loc, alaturi de alte firme puternice din tara.

Cum sa mai credem ca din cauza populatiei rau-platnice Urban SA cumuleaza datorii, cum sa mai avem rabdare si intelegere sa ni se ia din buzunar bani pana cand operatorul va reusi sa respecte etapele programului de conformare impus pentru a furniza apa potabila? Este rusinos sa te gandesti doar la bugetul unei societati care realizeaza profit si sa nu-ti pese de bugetul unei familii care este vaduvit lunar, populatia fiind nevoita sa plateasca si apa menajera ca apa potabila, dar sa si cumpere apa plata. Macar pentru aceste lucruri trebuie felicitati, in conditiile in care o mana de oameni reuseste sa faca din mii de locuitori niste umili cotizanti.

In Topul national al firmelor, realizat pe baza datelor de la bilantul depus la 31.12.2009, din judetul Ialomita se regasesc 17 societati comerciale, iar pe locurile 1-3 s-au clasat 7 dintre ele. Realizarea acestui top se face pe baza clasamentelor intocmite la nivel judetean de fiecare camera teritoriala conform aceleiasi metodologii unice, la nivel national.

Potrivit CCIA Ialomita, in anul 2010 a fost cea mai reusita clasare a firmelor din Ialomita la Topul national.

Pe locul I se mai regasesc, pe langa Urban SA Slobozia, Vivani Salubritate, Chemgas Holding si Combial SA Urziceni, pe locul 2 – Pet Star Holding Slobozia, iar locul III a fost adjudecat de societatile Making Fashion Urziceni si Amonil SA Slobozia.

Din judetul Ialomita au mai reusit sa se claseze pe primele 10 locuri: Euro Cris Drink Tandarei (locul 7), Agrichim SRL Fetesti (locul 6), Somalex Slobozia (locul 10), Danagro Parc din Stelnica (locul 8), Real Company din Sf. Gheorghe-Malu (locul 4), Globo Serv Corporation Slobozia (locul 8), Balkan Drinks Slobozia (locul 8) si Matache&Co SRL Amara (locul 8).

(L.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...