Terasa unei piscine din orașul Potcoava, județul Olt, mistuită de foc

Cele mai citite

În dimineața zilei de 26 iulie 2023, un puternic incendiu a devastat terasa unei afaceri din orașul Potcoava, situat în județul Olt. Focul a izbucnit în timpul nopții de marți spre miercuri, 25/26 iulie 2023, cauzând pagube semnificative.

Incendiul a început în jurul orei 4,00 dimineața la terasa piscinei din Potcoava, un loc de agrement foarte frecventat în această perioadă a anului. Pompierii au determinat că flăcările, care au distrus aproape în totalitate terasa, au pornit din cauza instalației electrice suprasolicitate. Operațiunea de intervenție a durat două ore până când focul a fost stins în totalitate.

„Pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în cursul nopții la un incendiu produs la o terasă, aflată într-o zonă de agrement, în localitatea Potcoava. Intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului a durat aproximativ două ore. Au ars terasa și bucătăria aflată în incinta terasei pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și bunurile aflate în interior. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost suprasolicitarea instalației electrice”, au precizat reprezentanții inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Pentru că există un risc ridicat de incendii în această perioadă, în care temperaturile sunt în creștere și folosim o gamă mai mare de aparate pentru a ne proteja de caniculă (cum ar fi frigiderele, ventilatoarele, aparatele de aer condiționat etc.), pompierii ne avertizează cu privire la posibilele greșeli pe care le putem comite. Ei ne sfătuiesc să verificăm instalațiile și, cel mai important, să evităm folosirea improvizațiilor.

„Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care se pot solda cu pagube materiale importante și chiar cu pierderi de vieți omenești, reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor izbucnite din cauza instalațiilor electrice:

• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan”, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie