Teodor Gabriel Negulescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov a demisionat

Cele mai citite

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a renunțat la poziția de conducere în cadrul instituției, susținând totuși că și-a îndeplinit responsabilitățile, efectuând inspecții și aplicând amenzi în azilurile unde aveau loc abuzuri de neconceput.

Aceasta reprezintă prima demisie în cadrul scandalului privind atrocitățile descoperite în cele trei centre pentru bătrâni și persoane cu dizabilități din Voluntari și Afumați.

Teodor Gabriel Negulescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, a afirmat că instituția pe care o conduce a îndeplinit responsabilitățile sale, desfășurând controale și impunând șapte amenzi în acele centre. El a subliniat că înainte de a-și încheia mandatul la conducerea DSP Ilfov, va avea grijă de relocarea bătrânilor în alte adăposturi.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că inspectorii de sănătate publică au efectuat verificări în căminele în care persoanele în vârstă erau supuse abuzurilor, însă nu au identificat probleme majore, deși „condițiile igienico-sanitare sunt într-o oarecare măsură legate de modul în care se acordă îngrijirea acestor persoane”.

Duminică, el a menționat că va discuta luni despre motivele pentru care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ilfov „nu a reacționat în niciun fel” la abuzurile care au avut loc în căminele unde bătrânii erau maltratați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O tânără a fost accidentată mortal de un camion la Jilava

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:15. IPJ Ilfov a fost informat despre un incident în care un...

Alte articole din aceasta categorie