Teodor, angajat la ISU București-Ilfov, erou și în timpul liber: a salvat o fetiță lovită de o mașină

Data:

Teodor Ciont, un buzoian angajat la ISU București-Ilfov, a devenit erou în timpul său liber, salvând viața unei fetițe de 10 ani care a fost lovită de o mașină în București. Aflat acasă după o tură de noapte, a auzit zgomotul accidentului și a fost alertat de aplicația de voluntariat „Există un erou”, care semnala evenimentul aproape de locuința sa. În câteva minute, a ajuns la locul accidentului și a găsit-o pe fetiță întinsă pe asfalt, conștientă, dar prezentând un traumatism cranian.

Cu profesionalism, Teodor i-a acordat primul ajutor, bandajându-i rana și menținând-o trează până la sosirea ambulanței, un gest esențial pentru a preveni agravarea stării fetei. Fetița a fost dusă la spital și se află acum în stare bună, fiind recent externată.

Colegii lui Teodor de la ISU București-Ilfov l-au felicitat public pentru intervenția sa, subliniind că un adevărat erou poate salva vieți chiar și fără uniformă.

Întâmplarea impresionantă aduce în prim-plan și povestea personală a lui Teodor. În 2019, el și-a pierdut mama într-o crimă cutremurătoare, comisă de tatăl său în localitatea Luciu. De atunci, Teodor a dedicat numeroase acțiuni umanitare memoriei mamei sale. În urmă cu doi ani, chiar de ziua în care mama sa ar fi împlinit 53 de ani, a reușit, împreună cu colegii săi, să salveze o persoană aflată în stop cardio-respirator.

Acțiunile sale constante de bunătate și sacrificiu stau mărturie pentru un om curajos și dedicat, dovedind că tragediile personale l-au motivat să facă bine în comunitatea sa.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL