Telemedicină şi monitorizare cardiacă la distanţă pentru locuitorii din Insula Mare a Brăilei

telemedicina si monitorizare cardiaca la distantaCrucea Roşie va înfiinţa un serviciu de telemedicină şi monitorizare cardiacă la distanţă pentru locuitorii din Insula Mare a Brăilei, în cadrul unui proiect pilot intitulat „Telemediciană la distanţă“.
Potrivit preşedintelui Crucii Roşii Brăila, Niculina Moisescu, telemedicina îi ajută pe cei cu afecţiuni cardiace şi constă în montarea unui aparat pe pieptul pacientului care monitorizează funcţia cardiacă şi, în cazul în care apar probleme, prin legătura care există cu o clinică din Bucureşti, un medic va citi electrocardiograma, iar în condiţiile în care se constată probleme grave, se trimite imediat o ambulanţă la locul indicat.
„O familie tânără, soţ şi soţie, dintr-o localitate izolată din Insula Mare a Brăilei, Tutcov, din comuna Frecăţei, a fost instruită în acest proiect de telemedicină la distanţă. Crucea Roşie a procurat tensiometru, aparatură pentru electrocardiogramă, iar rezultatul va fi trimis la o unitate sanitară din Bucureşti, unde un medic îl va citi în timp real. Cei doi au fost instruiţi în a lua o tensiune, o glicemie şi a fixa cleştii cu senzori pentru electrocardiogramă“, a declarat Moisescu.
Cu această ocazie, şi-au anunţat vizita la Brăila preşedintele Crucii Roşii, Mihaela Geoană, ambasadorul Crucii Roşii Române, Iuliana Tudor, şi directorul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, Ioan Lefter.
Telemedicina permite monitorizarea cardiacă la distanţă prin transmiterea informaţiilor despre pacient prin telefon sau internet şi oferirea de consultanţă, diagnoză şi tratament de la specialişti de la distanţă şi în timp real.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.