Telecabina din Bușteni: Prețuri mari și cozi fără sfârșit, în ciuda nemulțumirilor. „De ce trebuie să fii bogat ca să-ți permiți o vacanță în țara asta?”

Data:

Telecabina din Bușteni continuă să atragă turiști pe tot parcursul anului, indiferent de sezon, chiar dacă prețurile ridicate stârnesc nemulțumiri. Pentru un drum dus-întors până la Babele, un adult plătește 200 de lei, ceea ce înseamnă că o familie cu doi copii peste 12 ani trebuie să achite nu mai puțin de 800 de lei.

Un tiktoker a reacționat șocat la aceste tarife, afirmând că „banii pentru o telecabină sunt suficienți pentru un city break în Italia, unde zborul cu avionul este mai ieftin.” Mulți internauți au comentat ironic situația: „Te simți ca în Elveția, doar când plătești” sau „Probabil e prețul unei cabine, nu al biletului.”

Deși există numeroase critici legate de prețuri, telecabina este mereu aglomerată. „Dacă e așa de scump, de ce e mereu coadă?”, întreabă retoric un utilizator, în timp ce altul sugerează: „Câtă vreme există cerere, vor exista și prețuri ridicate.”

Pe lângă discuțiile despre costuri, există și relatări personale. Un turist a menționat că, în condiții de ceață, i s-a oferit o reducere de 50 de lei, dar în general, mulți sunt deranjați de tarifele ridicate pentru atracțiile din România.

„De ce trebuie să fii bogat ca să-ți permiți o vacanță în țara asta?” este întrebarea care sintetizează frustrarea multor turiști, în timp ce alții subliniază paradoxul: prețurile sunt mari, dar stațiunile continuă să fie pline.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ion Iliescu refuză să facă declarații în Dosarul Mineriadei; inculparea oficială confirmată

Fostul președinte Ion Iliescu a refuzat, miercuri, să ofere...

Ion Iliescu și Petre Roman, inculpați din nou pentru crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei

Fostul președinte Ion Iliescu și fostul premier Petre Roman...

Controversele privind cauza morții lui Mihai Eminescu: Adevăruri ascunse și mărturii istorice

De-a lungul anilor, cauza morții poetului național Mihai Eminescu...

Bogdan Matei, noul președinte al Sportului românesc, a început cariera cu nota 2,75 la titularizare

Bogdan-Constantin Matei este noul președinte al Agenției Naționale pentru...