Teatrul “Maria Filotti” din Braila va fi reabilitat cu fonduri europene

Data:

Teatrul “Maria Filotti” din Braila
Teatrul “Maria Filotti” din Braila

Peste 20 milioane de lei vor fi investite anul acesta in reabilitarea Teatrului “Maria Filotti” din Braila, prin Programul Operational Sectorial 2007-2013, in cadrul proiectului de reabilitare a patrimoniului cultural, pentru cresterea atractivitatii Centrului Istoric din municipiul Braila.

Directorul Teatrului “Maria Filotti” din Braila, Mircea Bodolan, a declarat ca investitia totala este de peste 20 de milioane de lei, din care 10 milioane de lei fonduri europene nerambursabile, iar durata de implementare a proiectului de 30 de luni, perioada in care nu va fi intrerupta activitatea artistica a teatrului, fiind afectate doar zonele anexe, pentru realizarea unor dotari corespunzatoare pentru public.
Va fi consolidata structura de rezistenta a teatrului, va fi refacut acoperisul, vor fi restaurate usile decorative si finisajele, in special in zona Salii de Conferinte si a Salii Maure, unde sunt portiuni mari deteriorate din cauza infiltratiilor, vor fi recompartimentate spatiile si se vor face modificari ale lucrarilor realizate in anii ’80, in Holul Monumental, pentru a se reveni la imaginea initiala a holului.

Sunt proiectate si spatii pentru relaxare, precum Cafeneaua Actorilor si Bufetul Teatrului, iar in locul actualei librarii va functiona Casa Cartii Noi si in locul fostului anticariat, Casa Cartii Vechi.

Proiectul mai prevede amenajarea mai multor grupuri sanitare, dintre care unul va fi pentru persoanele cu dizabilitati si realizarea unei rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilitati in cele doua sali de spectacole, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...