Târgul gospodarilor are loc la Micești, în Argeș, în Săptămâna Luminată!

Data:

Duminică, 12 mai, în prima duminică după Paști, dedicată Sfântului Apostol Toma, în comuna Micești din Argeș, apropiată de Pitești, va avea loc prima ediție a expoziției “Târgul Gospodarilor”.

Evenimentul va aduna producători locali, meșteri populari și artizani din Argeș, dar și din alte regiuni ale țării, care își vor prezenta și comercializa produsele realizate cu migală și pasiune în gospodăriile lor.

Conform informațiilor furnizate de jurnalistul Constantin Pașol, vor fi amenajate standuri pentru producătorii și procesatorii de carne și preparate din carne (pastramă, cârnați de casă, mezeluri tradiționale), pentru cei ce oferă brânzeturi, cașcaval și alte produse lactate locale. De asemenea, sunt așteptați producătorii de legume și fructe, apicultorii, producătorii de dulcețuri, gemuri și compoturi din fructe, precum și cei ce oferă deserturi tradiționale, cum ar fi cozonacul, gogoșile, clătitele, covrigii sau alte produse de panificație și patiserie.

Nu vor lipsi nici standurile cu zacuscă, murături și conserve, precum și cele cu băuturi specifice zonei, cum ar fi vinul de struguri sau de coacăze, mustul stors din recolta anului precedent, țuica de prună, vișinata sau sucuri și siropuri naturale.

De asemenea, vor fi prezenți meșterii locali, cum ar fi fierarii, dogarii, împletitorii din nuiele, artizanii și antreprenorii locali, care vor să își promoveze talentul și tradițiile prin produse realizate cu pricepere și devotament.

Sub conceptul “GospodarEști”, evenimentul de la Micești va fi deschis fără taxe pentru toți producătorii și comercianții și se va desfășura în zona cunoscută sub numele de Vulcanizare.

Organizatorii subliniază că “Târgul din comuna Micești reprezintă o premieră pentru comunitatea locală și își propune să atragă locuitorii din zonă spre cunoașterea și achiziționarea de produse locale, tradiționale, cu gust autentic și benefice pentru sănătatea omului”.

Ambianța festivă va fi întreținută de tarafuri și de formații și interpreți locali. Evenimentul va începe după ora 12:00 și se va încheia seara târziu, conform precizărilor lui Constantin Pașol. Intrarea este liberă.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...