Tărăcilă, singur şi împotriva multora

Data:

Chiar dacă, în ultima perioadă, a fost marginalizat de către „aripa“ lui Geoană, Tărăcilă a dat dovadă încă o dată, la Conferinţa Judeţeană Călăraşi, că poate fi oricând un lider incontestabil. A criticat cu virulenţă conducerea partidului de la centru, mai mult, susţinând că în acest moment partidul funcţionează nelegal.

Vineri, 12 februarie, membrii PSD din judeţul Călăraşi s-au întrunit într-o Conferinţă Judeţeană extraordinară pentru delegarea celor 25 de persoane la Congresul ce va avea loc în data de 20 februarie pentru alegerea unei noi conduceri de partid.
Deschiderea conferinţei a fost făcută de preşedintele interimar Dumitru Boabeş, care a dat citire şi primului punct de pe ordinea de zi, acela al prezentării raportului de activitate al filialei judeţene pe ultimii cinci ani. După prezentarea raportului în faţa a câteva sute de persoane, deputatul Dumitru Boabeş a ţinut să aducă mulţumiri pentru sprijinul acordat în campania electorală din toamna lui 2009, secretarului general al PSD Liviu Dragnea şi deputatei Oana Niculescu Mizil, ambii prezenţi la Conferinţa Judeţeană. Precizăm că Oana Mizil a fost supusă de curând unei intervenţii chirurgicale, fapt care însă nu a împiedicat-o să suporte cu stoicism cele câteva ore de dezbateri, virulenţe şi contre între membrii PSD.

Boabeş i-a predat ştafeta lui Tărăcilă

După câteva zeci de minute de la deschiderea conferinţei, Boabeş i-a dat cuvântul fostului preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă. Şi, dacă mai multe voci din PSD susţineau că şedinţa va ieşi cu scântei, aceasta s-a demonstrat ulterior, prin ieşirea la scenă a fostului preşedinte Doru Ioan Tărăcilă.

Cu o virulenţă de nestăpânit, Tărăcilă propune modificarea statutului partidului

Potrivit lui Tărăcilă, unele modificări propuse pentru statut pot fi mai benefice partidului decât sunt în prezent, altele nu. Mai mult, fostul lider de partid a atras atenţia, nu o dată, ci de nenumărate ori, că PSD în acest moment funcţionează nelegal, deoarece ultimul Congres Ordinar a avut loc în 2005, iar acestea se desfăşoară o dată la patru ani.
„Bănuiesc că fiecare dintre membrii noştri, mai ales cei care vor fi delegaţi la Congres, va găsi timp de studii şi reflecţii în interiorul partidului şi nu în eventuale cârciumi din Bucureşti, aşa cum s-a întâmplat la Consiliul Naţional. Îmi amintesc că în urmă cu cinci ani de zile, domnul preşedinte Mircea Geoană, căruia vă rugăm să-i transmiteţi, domnule Dragnea, salutări din partea Călăraşiului, făcea o afirmaţie tranşantă, în sensul că domnia sa, în perioada mandatului, va fi apărătorul statutului care este constituţia de partid. Nu pot spune cu mâna pe inimă că, în această perioadă, domnia sa ar fi încălcat statutul sau nu ar fi cerut, nouă, organelor de partid din ţară, conducere ş.a.m.d. să-l respecte. Sigur că dacă astăzi se fac modificări de statut, se vorbeşte despre statut, nimeni nu ar mai trebui să trăiască sentimentul că face un sacrilegiu. Asta fac colegii mei, parlamentarii, în momentul în care pleacă discutând pe o lege sau în cadrul comisiei constituţionale, discută, acceptă termenii, iar în final, sigur că acceptă texte sau nu le acceptă. Pentru că, în definitiv, un text de lege sau un text de statut nu este altceva şi nu poate fi altceva decât o voinţă a unei majorităţi acceptate într-un anumit for, fie că este Parlament, fie că este vorba de conferinţa noastră judeţeană, sau de Congresul partidului (…) Vă spun că majoritatea propunerilor formulate de modificare a statutului nostru sunt necesare şi clarificatoare. Deci, toate propunerile de modificare nu sunt de respins din start. Nici vorbă. Unele privesc perioada celor cinci ani care au trecut de la ultima modificare a statutului şi sunt necesare, altele devin necesare datorită unor soluţii care vor fi acceptate la congres sau în situaţia în care nu vor fi acceptate sigur, pe cale de consecinţă, vor trebui înlăturate. Există o serie de chestiuni de principiu. În ultima perioadă de timp, aş spune că toţi membrii PSD privesc mai mult spre Bucureşti, pentru că în definitiv soarele răsare de la Bucureşti. Motiv pentru care tensiunile existente în partid, între lideri de partid, se repercutează asupra fiecăruia dintre noi, regăsind în cadrul fiecărei organizaţii puncte de vedere specifice chiar şi în legătură cu soluţiile date de statut, soluţii care vin să avantajeze unul sau altul dintre candidaţi. Încerc în această intervenţie să fiu corect şi să-mi spun punctul de vedere al unui membru de partid vechi care a lucrat la statut“, a declarat Tărăcilă.
Vă prezentăm în continuare lista membrilor PSD, delegaţi care vor participa la Congeresul PSD.
Dumitru Boabeş; Ion Ştefan; Liviu Vîrtejanu; Nicolae Cutar; Doru Ioan Tărăcilă; Nicolae Pandea; Dana Traian; Camelia Dinu; Sergiu Manole; Petre Ţone; Alina Jipa; Liviu Muşat; Aneta Niţu; Dorel Dorobanţu; Nicolae Râjnoveanu; Corneliu Alexandru; Aurel Stan; Alina Munteanu; Tudor Dobrescu; Petrica Nae; Ion Niţulica; Victor Constantin; Panait Jelev; Anghel Olteanu; Ionuţ Gălbinaşu.

Marga Culea

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Parchetul va declanșa o investigație penală în legătură cu campania electorală a lui Călin Geoegescu

Parchetul General anunță că Consilul Suprem de Apărare a...

Campania electorală de pe TikTok a lui Călin Georgescu a fost finanțată de interlopi

Călin Georgescu a primit bani de la lideri interlopi...

Editura Alice Books lansează „Drumuri lăturalnice. Poveste din Xinjiang” de Perhat Tursun

O capodoperă a literaturii uigure tradusă pentru prima dată...