Suspiciuni faţă de o propunere a prefectului

Data:

norutOrganizaţia judeţeană a PNL Giurgiu va solicita prefectului judeţului Giurgiu să posteze pe site-ul instituţiei propunerile partidelor politice privind persoanele care vor ocupa funcţiile de preşedinţi sau vicepreşedinţi ai secţiilor de votare în perioada alegerilor prezidenţiale.
„Preşedinţii sau vicepreşedinţii secţiilor de votare trebuie să fie oameni fără apartenenţă politică, în special jurişti, dar cum în judeţ numărul acestora nu este de ajuns pentru a ocupa toate aceste funcţii se poate apela şi la persoane care nu au apartenenţă politică, numai că, prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, a trimis prin fax în toate primăriile din judeţ adrese prin care solicită grupurilor de consilieri ai partidelor politice să facă câte trei propuneri pentru fiecare secţie de votare“, a declarat vineri, 23 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PNL de Giurgiu, Vasile Mustăţea.
El spune că prefectul a făcut o „greşeală“ solicitând acest lucru partidelor, solicitări ar fi putut fi transmise unor instituţii, ONG-uri, dar în niciun caz partidelor politice.
„Nu suntem naivi să credem că prefectul nu va alege propunerile PD-L, de aceea vom solicita ca toate aceste propuneri să fie postate pe site-ul Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu pentru ca oricare cetăţean să poată vedea dacă persoanele propuse corespund prevederilor legale“, a completat Vasile Mustăţea.
Totodată, senatorul a spus că organizaţia judeţeană a PNL Giurgiu a luat hotărârea să nu transmită către Prefectură astfel de propuneri şi crede că modul în care a procedat prefectul reprezintă încă un element care probează „implicarea politică a prefectului judeţului Giurgiu“.
Şi organizaţia judeţeană a PSD Giurgiu a luat atitudine faţă de această situaţie şi a transmis îngrijorarea, prin intermediul unui comunicat de presă, cu privire la faptul PD-L pregăteşte în acest mod fraudarea alegerilor.
Pe de altă parte, prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, a declarat vineri, 23 octombrie, pentru AGERPRES, că ceea ce susţin partidele este o „eroare pentru că adresele nu au fost transmise către partide, ci către Consiliile locale şi grupurile de consilieri locali’“
„Dacă transmiteam aceste adrese numai primarilor aceştia fiind fiecare de câte o culoare politică, atunci aş fi putut fi acuzat de lipsă de obiectivitate, dar am transmis adresele tuturor grupurilor de consilieri locali de la toate partidele. Ce e rău în faptul că fiecare poate face câte trei propuneri de persoane fără apartenenţă politică şi din toate propunerile se va face o tragere la sorţi, cred că mai multă obiectivitate ca în acest caz nu se poate“, a declarat prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu.El spune că tragerea la sorţi a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare va fi publică pentru a evita orice fel de suspiciuni şi la eveniment va invita şi reprezentanţii mass-media.
(Sursa: AGERPRES)

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...