Surparea de la Slănic nu s-a extins și nici nu prezintă modificări semnificative

Data:

După trei zile de investigații și foraje, Prefectura Prahova a comunicat că surparea de pe strada „23 August” din Slănic nu a avut extinderi și că zona pare să se stabilizeze. Echipele de specialiști în geotehnică și inginerie civilă continuă să efectueze măsurători și expertize la fața locului pentru a evalua stabilitatea terenului afectat. Utilizând tehnologii avansate de monitorizare a mișcărilor terenului, se asigură că nu există riscuri suplimentare, iar primele concluzii indică o tendință de stabilizare.

Prefectura Prahova a declarat că nu s-au observat extinderi sau modificări semnificative ale surpării. În săptămânile următoare, rapoartele experților și specialiștilor vor fi finalizate și, în funcție de acestea, Președintele CJSU, prefectul județului, va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a adopta măsuri corespunzătoare.

Aproape 60 de persoane au fost evacuate din locuințele lor după ce o parte a străzii 23 August din Slănic s-a surpat, formând un crater. Autoritățile locale și geologii continuă să investigheze cauza exactă a surpării.

Pentru a remedia situația și a efectua investigații detaliate, Guvernul României a anunțat că va aloca fonduri în regim de urgență. Premierul Ciolacu a subliniat importanța siguranței locuitorilor din Slănic, anunțând alocarea a aproximativ 12 milioane de lei pentru lucrările de stabilizare a solului.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Monstrul de lângă noi

Nu mai știu cine a zis că statul român...

Anunț concurs Primăria Frumușani din 17.07.2024

Primaria Comunei Frumușani, Județul Călarași organizează concurs de recrutare...