Subvenţii pentru încadrarea şomerilor

Data:

În primele zece luni ale anului 2009, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a subvenţionat încadrarea a 281 şomeri în lucrări publice de interes comunitar.

SOMERI - CONTRACTE DE MUNCAAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a subvenţionat încadrarea în muncă a 281 şomeri până la data de 31 octombrie 2009, încheindu-se 27 convenţii cu 19 primării, prin măsura activă finanţată din bugetul asigurărilor pentru şomaj de ocupare temporară a forţei de muncă pentru executarea de lucrări publice de interes comunitar. În perioada imediat următoare există propuneri venite de la 10 primării pentru angajarea altor 226 persoane.
Astfel, în perioada 1 noiembrie – 31 martie, AJOFM finanţează încadrarea în muncă a şomerilor în lucrări comunitare cu valoarea indicatorului social de referinţă prevăzut de Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare în luna pentru care se face plata, la care se adaugă contribuţiile de asigurări sociale datorate de angajatori, calculate la valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare în luna pentru care se face plata.
Pentru şomerii angajaţi prin această măsură activă în perioada 1 aprilie – 31 octombrie, cuantumul subvenţiei este de 70% din valoarea indicatorului social de referinţă prevăzut de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare în luna pentru care se face plata. Subvenţiile se acordă pentru maximum 12 luni.
Valoarea indicatorului social de referinţă prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare este de 500 lei.
„Ocuparea temporară în servicii de interes comunitar se constituie ca o alternativă pentru şomerii care, în perioada acordării indemnizaţiei de şomaj, au întâmpinat greutăţi în reinserţia profesională si contribuie pe o perioadă limitată de timp la evitarea şomajului de lungă durată“, a declarat directorul coordonator al AJOFM Călăraşi, domnul Rareş Ionescu.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...