Substanță extrem de periculoasă vândută fermierilor. O singură pastilă poate ucide șase persoane. Poliția a deschis o anchetă

Data:

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Buzău au descoperit o nouă rețea de comercializare ilegală a unor substanțe toxice periculoase, distribuite prin fitofarmacii. În urma investigațiilor, s-a constatat că vânzătorii vizau micii gospodari și fermieri, oferindu-le substanțe reambalate în cantități mici, unele expirate sau contrafăcute, fără ca aceștia să cunoască riscurile majore asociate acestor produse.

Cea mai periculoasă substanță descoperită este fosfura de aluminiu, sub formă de pastile, extrem de toxică. O singură pastilă poate fi letală pentru șase persoane. Substanțele, aduse din alte țări, aveau etichete în chirilică, ceea ce făcea imposibil pentru cumpărători să înțeleagă pericolele.

Dragoș Neagu, șeful Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a explicat că, spre deosebire de cazurile anterioare, când marii producători erau vizați, în acest caz micii fermieri erau ținta principală. Cei implicați în distribuția substanțelor toxice încercau să-și piardă urma schimbând frecvent locațiile depozitelor și punctele de lucru.

Trei persoane au fost reținute în urma perchezițiilor și ulterior plasate sub control judiciar, continuând ancheta pentru a combate acest fenomen periculos care pare a fi răspândit la nivel național.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL