Strategia de Dezvoltare a judeţului Ilfov

Prima întâlnire de consultare publică

La inițiativa domnului  Marian Petrache, Președintele Consiliului Județean Ilfov, a început demararea Strategiei de Dezvoltare a județului Ilfov „Orizont 2020”.

Marian Petrache

În data de  23 mai, a avut loc prima  întâlnire de consultare publică privind Strategia de dezvoltare a județului la care au participat actorii importanți ai județului: președintele Consiliului Județean, domnul Marian Petrache, doamna Cristina Manicea, vicepreședintele Consiliului Județean, reprezentanți ai marilor companii care își desfășoară activitatea în Ilfov, precum  și reprezentanți ai asociațiilor patronale  și sindicale active din Ilfov. „Nu supraviețuiesc speciile cele mai puternice sau inteligente, ci cele mai ușor adaptabile” (Charles Darwin), a punctat domnul Președinte Marian Petrache,  făcând referire la diferența foarte mare între traiul de  acum  7 ani  și cel de acum. „Ne pregătim pentru ceea ce va veni încercând să prioritizăm ceea  ce avem și să construim ceea ce ne trebuie in condiții mult mai vitrege decât altă dată. În primă fază, există un context favorabil pentru județul Ilfov, deoarece în acest moment se lucrează la Strategia Națională. Având in vedere că este pentru prima dată când județul Ilfov își face o strategie de dezvoltare, aceasta ne va arăta care sunt oportunitățile și care sunt prioritățile noastre. Trebuie să identificăm problemele comune și să le transformăm  pe toate în proiecte  care să aducă beneficiile pe care le așteptăm”, a menționat președintele Consiliulului Județean în cadrul întâlnirii.

Principalele puncte de discuție atinse la întâlnirea consultativă au fost reprezentate de : scopul exercițiului de planificare strategică, factorii caracteristici ai județului, domeniile de intervenție strategică propuse, precum și pașii următori. În încheiere, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache,  a propus ca după  prima fază a Strategiei privind  „Analiza situației existente din punct de vedere socio -economic, al mediului și nivelului de echipare tehnică și socială a județului Ilfov” să aibă loc o primă discuție cu reprezentanții Municipiului București. Urmărind calendarul activităților Strategiei de dezvoltare a județului Ilfov următorul pas este de a stabili un grup de consultare pentru fiecare domeniu de intervenție strategică.

3 Comentarii la "Strategia de Dezvoltare a judeţului Ilfov"

  1. Pingback: Strategia de Dezvoltare a judeţului Ilfov | Ziarul Semnal de Ilfov

  2. Pingback: Şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Buzău | Ziarul Semnal de Buzau

  3. Pingback: Bune practici privind integrarea romilor, prezentate la Slatina unor parteneri din sud-estul Europei | Ziarul Semnal de Olt

Leave a Reply

Your email address will not be published.