O strada din centrul Buzaului va purta numele Corneliu Coposu

Data:

Una dintre arterele principale ale municipiului Buzau va purta numele fostul lider taranist Corneliu Coposu (1914-1995), care si-a petrecut sapte din cei 17 ani de detentie in perioada comunista intr-un penitenciar din acest judet.
Initiativa de a schimba denumirea actualei strazi Ostrovului in Corneliu Coposu apartine Fundatiei Corneliu Coposu din Buzau si a fost acceptata de primarul municipiului, Constantin Boscodeala.
„In urma intalnirii, in aceasta saptamana, cu inginerul Cristian Fulger, nepotul lui Corneliu Coposu, am decis ca una dintre strazile din centrul municipiului Buzau sa poarte numele Seniorului“, a declarat duminica, pentru AGERPRES, primarul Constantin Boscodeala.
La randul sau, Valentino Georgescu, presedintele Fundatiei Corneliu Coposu din Buzau, a declarat pentru AGERPRES ca prin infiintarea Fundatiei se urmareste promovarea ideilor „unui mare om politic, cu contributie majora la democratizarea Romaniei“.
„Este o onoare pentru noi ca fundatia noastra sa-si aiba sediul pe strada cu acelasi nume“, a spus Valentino Georgescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...