Stocul de sare pentru deszapezirea drumurilor nationale de pe raza judetului va fi refacut la finalul saptamanii

Cele mai citite

Cantitatea de 9.000 de tone de sare aprobata pentru deszapezirea segmentelor de drumuri nationale care traverseaza judetul Prahova va fi primita de beneficiari cel mai probabil la sfarsitul saptamanii in curs, a afirmat, luni, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, seful Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Ploiesti, Valerian Manta.
Potrivit acestuia, au fost aprobate, pentru sezonul de iarna 2011-2012, cantitatile de 9.000 tone de sare, 11.300 metri cubi de nisip si 200 de tone de clorura de calciu, sarea urmand sa ajunga in stocul SDN Ploiesti la finele saptamanii.
De asemenea, Manta a precizat ca 69 de utilaje, dintre care 46 sunt dotate cu lama si raspanditor, vor actiona pe raza judetului pentru deszapezire, 46 dintre acestea fiind inchiriate, iar 23 din dotarea proprie.
„Pana la acest moment, am avut doua interventii de deszapezire pe DN 1 si DN 1A, pe care le-am facut cu utilajele proprii. In ceea ce priveste materialele antiderapante, am folosit din cele care ne-au ramas pe stoc de iarna trecuta“, a explicat seful SDN Ploiesti.
De asemenea, acesta a precizat ca va solicita ajutorul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova si pe cel al Directiei Silvice pentru taierea crengilor copacilor de pe marginea DN 1A, intre Valea Popii si Cheia, astfel incat sa se evite situatiile care au avut loc anii trecuti, cand, din cauza inghetului, se formau bolti intre acestia, mai multi pomi cazand pe carosabil din cauza greutatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie