Stiri politia rutiera

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Fără  permis, la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare false

Agenţii Postului de poliţie Dragoş Vodă, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza de competenţă, au oprit pentru control joi, 18 iunie, în jurul orei 18.00, autoturismul marca Dacia, cu număr de înmatriculare provizoriu, condus pe raza comunei Dragoş Vodă de M. Nicolae, de 28 ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul aflat la volan nu posedă permis de conducere, iar autoturismul figurează înmatriculat cu alt număr, numerele provizorii montate pe autoturism fiind false.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform OUG 195/2002, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

Depistat conducând, sub influenţa alcoolului, un autoturism a cărui autorizaţie provizorie expirase

Un echipaj de poliţie rutieră a depistat joi, 18 iunie, ora 18:45, pe Ş. Iulian, de 27 ani, din Călăraşi, conducând pe raza municipiului Călăraşi autoturismul marca Opel Astra, care avea autorizaţia provizorie de circulaţie expirată din data de 16.05.2009.

În momentul depistării, conducătorul auto prezenta o concentraţie alcoolică de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals.

Pieton accidentat de un moped

Poliţiştii din Modelu au fost sesizaţi joi, 18 iunie, în jurul orei 09.00, de S. Iulian, din localitate, despre faptul că pe D.N. 3B a avut loc un accident rutier.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că, în timp ce conducea un moped pe D.N. 3 B, din direcţia Călăraşi – Feteşti, I. Rustem, de 45 ani, din Călăraşi, a accidentat pe P. Ion, de 70 de ani, din comuna Modelu, care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis.

Fiind testat cu aparatul alcoolscop, pietonul a prezentat o îmbibaţie de 0,22 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, fiind internat cu diagnosticul de politraumatism prin accidentare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se da soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi.

Autoturism furat din Braşov, găsit abandonat în Fundulea

Poliţia Oraşului Fundulea a fost sesizată telefonic joi, 18 iunie, ora 13.00, de Ţ. Vasile, de 48 ani, din localitate, cu privire la faptul că în dreptul Bazei Siloz Fundulea, în apropierea căii ferate Bucureşti – Constanţa, se află abandonat un autoturism marca Dacia 1310.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au găsit abandonat, la o distanţă de aproximativ 3-4 m de terasamentul căii ferate, autoturismul Dacia 1310, înmatriculat în Braşov, având portbagajul deschis şi roata dreapta spate pe pană, precum şi urme de lovire în zona jenţii. Autoturismul era în stare de funcţionare, neprezentând alte avarii.

Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că autoturismul figurează furat din data de 16/17 iunie, de pe raza municipiului Braşov. A fost contactat I.P.J. Braşov – Serviciul Furturi Auto în vederea predării autoturismului.

Conducere fără permis

În timpul desfăşurării de activităţi în cadrul acţiunii organizate pe linie de circulaţie rutieră, pe raza comunei Mânăstirea, agenţii postului de poliţie au identificat pe C. Marin, de 32 ani, din comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, care conducea autoturismul marca Dacia fără a poseda permis de conducere.

A fost întocmit dosar penal în cauză, conform prevederilor OUG 195/2002.

Minor accidentat în timp ce traversa strada în fugă

Poliţiştii din Dor Mărunt au fost sesizaţi joi, 18 iunie, în jurul orei 14,00, cu privire la faptul că pe D.N.3 A, pe raza localităţii Dor Mărunt, a avut loc un accident rutier.

În urma primelor verificări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea autoturismul marca Peugeot, pe D.N. 3 A, din direcţia Feteşti – Bucureşti, într-o zonă în care carosabilul este prevăzut cu marcaj continuu, I. Tiberiu Aurel, de 22 ani, din Bucureşti, a efectuat manevra de depăşire a unui microbuz oprit în staţie, pe partea carosabilă, moment în care a accidentat pe Z. C., de 9 ani, din comuna Dor Mărunt. Minorul se angajase în traversarea D.N. 3A în alergare, prin faţa microbuzului oprit. Acesta a fost transportat la Spitalul Lehliu Gară în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal urmând a se propune soluţie prin Parchet.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

S-a strigat BINGO! 22,4 milioane de euro mită

După perchezițiile de la începutul săptămânii, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au decis pornirea acțiunii penale și reținerea...

Alte articole din aceasta categorie