Stare de alertă în judeţul Prahova – zeci de livezi distruse de focul bacterian

Cele mai citite

focul bacterianPloile abundente din ultima perioadă au adus focul bacterian, o boală care face adevărate ravagii în livezi. Ramurile şi frunzele se usucă, iar fructele cad la pământ înainte de a se coace. Localnicii sunt disperaţi pentru că, în aproape toate gospogăriile, merii, perii, gutuii, dar şi alţi pomi fructiferi au fost atacaţi.
Focul bacterian, o boală care se dezvoltă în scoarţa copacului, face prăpad în culturile de pomi fructiferi din Prahova. Oamenii spun că de ani buni nu au mai avut de-a face cu această ciupercă.
Specialiştii spun că pomul, odată contaminat, cu greu mai poate fi salvat.
„În tot judeţul se manifestă, şi nu numai în judeţ, ci în toată ţara, în plantaţiile de gutui, care e cel mai sensibil, mărul, părul şi sâmburoasele foarte puţin. Vorbim de producţii diminuate la cei care nu au făcut toate tratamentele de mână“, spune Alexandru Penescu, şef unitate fitosanitară Prahova.
Ciuperca se răspândeşte uşor prin vânt, dar şi prin insecte şi poate afecta rapid o livadă întreagă. Autorităţile încearcă acum să facă un bilanţ al pomilor fructiferi distruşi de focul bacterian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img