Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti“, în colaborare cu Institutul Polonez si cu Institutul Cultural Roman (ICR), le propune melomanilor, în perioada 7 martie – 17 octombrie, 13 recitaluri speciale, în cadrul celei de-a doua editii a stagiunii
„Muzica la Palatele Brancovenesti“.
Potrivit organizatorilor, editia din acest an a stagiunii are trei coordonate: promovarea muzicii lui Robert Schumann (200 de ani de la nastere), promovarea muzicii lui Frederic Chopin (200 de ani de la nastere) si promovarea muzicii vechi romanesti.
În plus, editia din acest an a evenimentului de la Palatul Mogosoaia are si o anvergura internationala, prin prezenta unor artisti importanti precum: pianistii Luiza Borac (stabilita în Germania si care va interpreta în premiera la Palatul Mogosoaia o piesa nou descoperita, semnata de Robert Schumann) si Piotr Szychowski, precum si violonistul Liviu Scripcaru (stabilit în Portugalia).
La eveniment si-au anuntat participarea si alte nume importante ale artei interpretative – violoncelistul Alexandru Morosanu, basul Pompei Harasteanu, pianistii Ilinca Dumitrescu, Ioana Maria Lupascu, Lucian Velciu, Cvartetul „Arcadia“, formatia vocal-instrumentala de muzica veche „Anton Pann“, ansamblurile Imago Mundi si Studioul de Muzica Veche.
Pentru buna desfasurare a stagiunii, Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti“ a achizitionat în acest an un pian nou de concert – Essex -, care va fi inaugurat cu ocazia primului recital al stagiunii, cel de duminica, 7 martie, atunci cand opusuri de Frederic Chopin, vor fi interpretate de pianistul polonez Piotr Szychowski.
Pentru concertele de la Palatul Mogosoaia, se va asigura transport de la Piata Chibrit, statia de metrou 1 Mai, pretul unei calatorii dus-întors fiind de 6 lei, iar microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16,00. Intrarea la concerte este libera. (Sursa: AGERPRES)
Stagiunea „Muzica la Palatele Brancovenesti“ începe pe 7 martie, la Palatul Mogosoaia
Data:
Disclaimer
„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător." Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal