Stagiunea „Muzica la Palatele Brancovenesti“ începe pe 7 martie, la Palatul Mogosoaia

Cele mai citite

Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti“, în colaborare cu Institutul Polonez si cu Institutul Cultural Roman (ICR), le propune melomanilor, în perioada 7 martie – 17 octombrie, 13 recitaluri speciale, în cadrul celei de-a doua editii a stagiunii
„Muzica la Palatele Brancovenesti“.
Potrivit organizatorilor, editia din acest an a stagiunii are trei coordonate: promovarea muzicii lui Robert Schumann (200 de ani de la nastere), promovarea muzicii lui Frederic Chopin (200 de ani de la nastere) si promovarea muzicii vechi romanesti.
În plus, editia din acest an a evenimentului de la Palatul Mogosoaia are si o anvergura internationala, prin prezenta unor artisti importanti precum: pianistii Luiza Borac (stabilita în Germania si care va interpreta în premiera la Palatul Mogosoaia o piesa nou descoperita, semnata de Robert Schumann) si Piotr Szychowski, precum si violonistul Liviu Scripcaru (stabilit în Portugalia).
La eveniment si-au anuntat participarea si alte nume importante ale artei interpretative – violoncelistul Alexandru Morosanu, basul Pompei Harasteanu, pianistii Ilinca Dumitrescu, Ioana Maria Lupascu, Lucian Velciu, Cvartetul „Arcadia“, formatia vocal-instrumentala de muzica veche „Anton Pann“, ansamblurile Imago Mundi si Studioul de Muzica Veche.
Pentru buna desfasurare a stagiunii, Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti“ a achizitionat în acest an un pian nou de concert – Essex -, care va fi inaugurat cu ocazia primului recital al stagiunii, cel de duminica, 7 martie, atunci cand opusuri de Frederic Chopin, vor fi interpretate de pianistul polonez Piotr Szychowski.
Pentru concertele de la Palatul Mogosoaia, se va asigura transport de la Piata Chibrit, statia de metrou 1 Mai, pretul unei calatorii dus-întors fiind de 6 lei, iar microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16,00. Intrarea la concerte este libera. (Sursa: AGERPRES)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie