Stadiul implementării programului Regio, prezentat jurnaliştilor

Data:

În data de 14 mai, Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, împreună cu ADR Sud Muntenia au organizat o vizită în teren la locul de implementare a unor proiecte ce s-au realizat cu sprijin financiar nerambursabil prin Regio în judeţul Prahova. Evenimentul destinat jurnaliştilor a constat într-o scurtă prezentare a stadiului implementării programului Regio la nivel naţional şi regional şi în vizitarea a două proiecte implementate în localităţile Urlaţi şi Câmpina.  În cadrul conferinţei de presă, ce a avut loc la Conacul Bellu din Urlaţi, şeful Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional, Cătălin Surdeanu, a declarat următoarele: „Am făcut o echipă foarte bună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia încă de pe vremea programelor de preaderare Phare şi că acest model de succes de colaborare dintre AM POR şi ADR Sud Muntenia trebuie replicat şi dus mai departe şi în următoarea perioadă de programare, 2014 – 2020”.

DSC_0316

În regiunea Sud Muntenia, până în data de 13 mai, la sediul Agenţiei au fost depuse 890 de proiecte, prin care se solicită finanţare nerambursabilă prin Regio, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Dezvoltare – Municipiul Piteşti, PID-ul Polului de Creştere Ploieşti şi Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană pentru 12 centre urbane. Au fost semnate 487 de contracte de finanţare, cu o valoare nerambursabilă solicitată de 2.878.585.786,02 lei. „În ceea ce priveşte stadiul implementării contractelor derulate cu fonduri nerambursabile prin POR la nivel regional s-a intensificat ritmul de contractare şi onorare a cererilor de plată în cadrul proiectelor. De altfel, acest eveniment  are rolul de a arăta rezultatele utilizării fondurilor europene derulate, precum şi valoarea adăugată a acestora în dezvoltarea comunităţilor regionale şi locale”, a declarat Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.

Prezentarea stadiului implementării Regio a fost urmată de vizita în teren la locurile de implementare a celor două obiective Regio din judeţul Prahova – Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi şi Calea Daciei din municipiul Câmpina.

Proiectul  „Lucrări de modernizare, reţele utilităţi, facilităţi de acces şi dotări la C.R.R.N.P.A.H. Urlaţi, judeţul Prahova” a primit finanţare în luna decembrie 2011 în cadrul Axei prioritare 3, DMI 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Contractul de finanţare are o valoare totală de 3.792.631,11 lei.

Cel de-al doilea obiectiv vizitat împreună cu jurnaliştii a fost proiectul  „Modernizare Calea Daciei” din municipiul Câmpina, finanţat în cadrul Axei prioritare 2, DMI 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/ reabilitarea şoselelor de centură”. Contractul a vizat decongestionarea traficului şi îmbunătăţirea accesului înspre şi dinspre Câmpina, prin construirea unui pasaj rutier suprateran la intersecţia cu DN1 în municipiul prahovean. Valoarea totală a contractului de finanţare a fost de 25.477.127,02 lei.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...