Sprijin financiar pentru realizarea Planului de Dezvoltare Locală a teritoriului Bărăganul de sud-est, judeţul Călăraşi

Data:

Miercuri, 20 ianuarie, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Sprijin financiar pentru realizarea planului de dezvoltare locală a teritoriului Bărăganul de sud-est, judeţul Călăraşi“, finanţat în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, axa LEADER, măsura 431.1 – „Construcţie parteneriate public – private“, faza 3 – „Sprijin financiar pentru pregătirea dosarelor pentru selecţia GAL“ şi implementat de Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţului Călăraşi.
Proiectul îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea guvernanţei locale şi la promovarea potenţialului endogen al teritoriilor, consolidarea coerenţei teritoriale şi implementarea de acţiuni integrate, construcţia instituţională în vederea elaborării şi implementării de strategii integrate ce vor da posibilitatea actorilor din spaţiul rural, reprezentanţi ai diferitelor domenii de activitate, să conlucreze şi să interacţioneze în folosul comunităţilor rurale.
Acţiunile ce se vor desfăşura în următoarele 4 luni favorizează comunicarea şi difuzarea de informaţii între administraţiile locale şi mediul privat, respectiv societatea civilă. De aceea, partenerii aplicanţi în acest proiect consideră a fi necesare schimburi de experienţă, seminarii de informare pe diverse domenii, care să contribuie la întocmirea unui plan de dezvoltare locală cu accent deosebit pe inovaţie şi experimentare, întocmit în spiritul LEADER – descentralizat, integrat şi de jos în sus – esenţial pentru dezvoltarea echilibrată teritorială.
Valoarea totală a proiectului este de 71.850 euro, din care asistenţă financiară nerambursabilă – 49.000 euro. Managerul proiectului este Nicolae Pandea, primarul comunei Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi.
Marga Culea

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL