Calarasi – Spitalul municipal Oltenita va prelua o parte din personalul Spitalului Budesti

Cele mai citite

Dupa cum este cunoscut, Spitalul orasenesc Budesti se afla printre cele 182 de spitale din tara care îsi vor schimba profilul. Mai bine zis, acesta a fost închis, iar destinatia sa se va schimba, urmand a fi transformat în camin pentru batrani. Potrivit ministrului Sanatatii, Cseke Attila, personalul din spitalele desfiintate, respectiv 794 medici si 2.532 asistenti medicali, va fi preluat de alte unitati sanitare sau va ramane în caminele de batrani. În privinta unitatilor reprofilate, decizia de a le transforma în camine de batrani sau în centre de permanenta va apartine autoritatilor locale, iar cele care vor deveni camine de batrani vor fi finantate de Ministerul Muncii.

Desfiintarea spitalelor a provocat proteste în multe localitati din tara, unde si-au exprimat nemultumirea atat angajatii unitatilor sanitare, cat si pacientii. Chiar daca s-au facut mitinguri, chiar daca s-a cerut ajutorul personalitatilor politice, nimic nu a putut schimba soarta spitalului Budesti. Primarul orasului, Lucia Lefter, a declarat ca s-a saturat de promisiunile politicienilor care au luat parte la mitinguri, aici referindu-se la Oana Niculescu Mizil sau deputatul Dumitru Boabes, care i-au asigurat de întregul lor sprijin pentru a împiedica închiderea spitalului. Dar… au ramas doar niste promisiuni.În ciuda acestor promisiuni, joi, 31 martie, Spitalul orasenesc Budesti si-a încheiat activitatea. Primarul orasului Budesti, Lucia Lefter, a declarat ca a atacat Hotararea de Guvern în instanta, primul termen stabilit la Curtea de Apel fiind data de 11 aprilie. Din cate am aflat, mai multi pacienti au cerut externarea fara sa ceara internarea în alte spitale din judet. Dar marea întrebare este ce se va întampla cu personalul din acest spital care a fost desfiintat?

La aceasta întrebare ne-a raspuns managerul spitalului municipal Oltenita, Liliana Petculescu, cea care ne-a declarat ca o parte din personalul spitalului orasenesc Budesti va fi preluat de Spitalul Oltenita.

„Pentru ca deservea 40.000 de oameni, este un pacat ca spitalul orasenesc Budesti a fost închis. Spitalul nostru este pregatit sa preia o parte din personalul spitalului Budesti. Mai bine zis, este vorba despre o îngrijitoare, un medic pediatru, un rezident pediatru anul 3, asistenti în specializarile Interne, laborator, Obstetrica-ginecologie, Pediatrie. Ministerul Sanatatii va stabili modalitatea de plata a salariilor celor preluati. Dupa cum se stie, din totalul sumei de venituri si cheltuieli, 70% trebuie folosit pentru cheltuielile personalului propriu, si dupa cum se stie, nu avem voie sa depasim acest procent“, a declarat managerul Spitalului municipal Oltenita, Liliana Petculescu. (M.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie