Spitalul Județean de Urgență Giurgiu va beneficia de construcția a trei noi clădiri, cu finanțare prin PNRR

Data:

În cadrul Proiectului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Spitalul Județean de Urgență Giurgiu va înregistra progres prin adăugarea a trei noi clădiri. Acestea vor fi amplasate în zona Vămii Giurgiu, pe un teren de 7 hectare, și vor beneficia de finanțare din PNRR.

Autoritățile din județul Giurgiu au primit șase oferte de participare pentru lucrările de proiectare și execuție a primelor clădiri din noul complex spitalicesc. Aceste construcții vor găzdui secțiile de oncologie și neurologie, precum și un centru pentru îngrijiri paliative.

Este evidentă nevoia de investiții suplimentare în sistemul medical, o opinie împărtășită și de pacienți. Această inițiativă este salutată ca un pas esențial pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale, atât în oraș, cât și în satele din vecinătate.

Noile clădiri vor fi dotate cu fonduri europene, întrucât există o cerere crescută pentru serviciile medicale moderne.

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a subliniat importanța acestui proiect, menționând că sunt disponibili aproape 40 de milioane de euro pentru construcția celor două secții noi și a centrului de îngrijiri paliative. Construcția acestora ar putea începe în cursul acestui an și va fi realizată cu finanțare nerambursabilă din PNRR, pe un teren de 7 hectare situat în perimetrul Vămii Giurgiu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...