Spitalul Judeţean de Urgenţă Călărași are un robot, de 60.000 de euro, care omoară bacteriile

Spitalul Judeţean de Urgenţă Călărași are un robot, de 60.000 de euro, care omoară bacteriile
Consiliul Județean Călărași informează că, de câteva zile, Spitalul Judeţean de Urgenţă are un robot care omoară bacteriile:
“De câteva zile robotul UVD pentru prevenirea infecțiilor este în probe în secțiile spitalului și în blocul operator. Acesta îmbunătățește și simplifică foarte mult modul în care sunt dezinfectate camerele pacienților.
Robotul mobil emite raze de lumină UV-C care ajung în zonele infectate din saloane, ATI, săli de operație și chiar recepțiile spitalelor. Previne și reduce răspândirea microorganismelor infecțioase în mediul înconjurător prin distrugerea structurilor de ADN.
Robotul UVD este, în acest moment, singura soluție automatizată de pe piața globală capabilă să se poziționeze singură în camera ce trebuie dezinfectată, fără niciun fel de intervenție umană.
Omoară 99,99% dintre bacterii și dezinfectează în 10 minunte, timpul mediu aferent unei camere de 25 mp care include și baia.”, a transmis CJ Călărași pe pagina de Facebook.
Robotul performant costă 60.000 de euro şi va sta 3 săptămâni în probe la Călăraşi, după care vor fi realizate testele privind infecţiile.
Pentru că destul de scump, autorităţile de pe malul Borcei se gândesc să închirieze robotul, preţul lunar ajungând la 1.000 de euro. Echipamentul poate să dezinfecteze într-o zi 7.000 de metri pătraţi şi poate fi dirijat ca orice robot casnic. El îşi scanează singur harta, se încarcă şi poate evita obstacolele pe care le întâlneşte în cale, spune managerul unităţii medicale, Bogdan Mihai.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.