Spitalul din Slobozia are incubator nou pentru copiii prematuri

incubator nou la spitalul SloboziaMicuţii care vin pe lume la Spitalul Judeţean din Slobozia vor avea parte de îngrijiri mai bune datorită unei donaţii făcute de Dorna, în parteneriat cu Salvaţi Copiii.
Incubatorul care a costat 10.000 de euro le este de mare ajutor cadrelor medicale din Slobozia, care povestesc că se întâmplă frecvent să pună doi copii într-un singur incubator.
„În maternitatea noastră se nasc anual 1.200 de copii, dintre care aproape 200 sunt prematuri. După incendiul de la Maternitatea Giuleşti am fost obligaţi să scoatem o parte din incubatoare din uz, pentru că erau prea vechi.
Acum avem doar şase, cel nou primit fiind al şaptelea, însă pentru a face faţă valului de copii prematuri am avea nevoie de 12 astfel de aparate. În plus, nu doar prematurii sunt puşi în incubatoare, ci şi alţi copii cu diverse probleme, chiar dacă au greutate normală“, a explicat managerul spitalului, Vasile Olaru. Cum naşterile vin „în valuri”, medicii sunt nevoiţi frecvent să facă improvizaţii ca să poată asigura bebeluşilor îngrijiri.
„Cele mai multe naşteri sunt între septembrie şi decembrie. Când sunt prea mulţi copii, punem sticle cu apă caldă pe lângă ei sau îi ţinem în incubatoarele scoase din uz, însă acestea nu încălzesc, nu fac circuit de oxigen. Am făcut memorii la Consilul Judeţean, la Ministerul Sănătăţii pentru a ne oferi şi alte incubatoare, dar şi alte aparate care ne lipsesc, însă fără efect deocamdată. Bugetul de investiţii pentru acest an, aprobat de Consiliul Judeţean, este zero. Între timp, copiii nu se încălzesc cu memorii“, spun medicii Spitalului din Slobozia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.