Spitalul din Slobozia are incubator nou pentru copiii prematuri

Data:

incubator nou la spitalul SloboziaMicuţii care vin pe lume la Spitalul Judeţean din Slobozia vor avea parte de îngrijiri mai bune datorită unei donaţii făcute de Dorna, în parteneriat cu Salvaţi Copiii.
Incubatorul care a costat 10.000 de euro le este de mare ajutor cadrelor medicale din Slobozia, care povestesc că se întâmplă frecvent să pună doi copii într-un singur incubator.
„În maternitatea noastră se nasc anual 1.200 de copii, dintre care aproape 200 sunt prematuri. După incendiul de la Maternitatea Giuleşti am fost obligaţi să scoatem o parte din incubatoare din uz, pentru că erau prea vechi.
Acum avem doar şase, cel nou primit fiind al şaptelea, însă pentru a face faţă valului de copii prematuri am avea nevoie de 12 astfel de aparate. În plus, nu doar prematurii sunt puşi în incubatoare, ci şi alţi copii cu diverse probleme, chiar dacă au greutate normală“, a explicat managerul spitalului, Vasile Olaru. Cum naşterile vin „în valuri”, medicii sunt nevoiţi frecvent să facă improvizaţii ca să poată asigura bebeluşilor îngrijiri.
„Cele mai multe naşteri sunt între septembrie şi decembrie. Când sunt prea mulţi copii, punem sticle cu apă caldă pe lângă ei sau îi ţinem în incubatoarele scoase din uz, însă acestea nu încălzesc, nu fac circuit de oxigen. Am făcut memorii la Consilul Judeţean, la Ministerul Sănătăţii pentru a ne oferi şi alte incubatoare, dar şi alte aparate care ne lipsesc, însă fără efect deocamdată. Bugetul de investiţii pentru acest an, aprobat de Consiliul Judeţean, este zero. Între timp, copiii nu se încălzesc cu memorii“, spun medicii Spitalului din Slobozia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...