Spitalul din Slobozia: 44 de cadre medicale sunt infectate

Date:

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia, 44 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV2, dintre care 8 sunt medici, restul fiind cadre medicale medii, asistente şi infirmiere. Câteva dintre acestea sunt internate la spitalul-suport COVID din Feteşti.

Cei mai mulţi dintre pacienţi se află în izolare la domiciliu şi au forme uşoare şi medii, sunt sub monitorizare, iar în funcţie de nivelul de dezvoltare sunt abordate medical.

Conform managerului unităţii medicale din Slobozia, Liviu Patrichi, infectările au ca sursă comunitatea şi nu zona spitalului.

„Aceste cadre medicale vor fi indisponibile timp de două săptămâni, după care ele se vor întoarce în activitate. (…) Doamna doctor Pravăţ (ATI) s-a infectat a doua oară. În general, o astfel de situaţie se pune pe seama vârstei, a imunităţii scăzute. Dar are o dezvoltare foarte bună şi o aşteptăm pe doamna doctor să se întoarcă la muncă chiar din această săptămână.

(…) Îi aşteptăm pe toţi cu drag la muncă în rândul colegilor. (…) Am reuşit să acoperim acest deficit prin redirijarea personalului pe locurile respective. Multe dintre cadrele medicale care s-au infectat sunt din zonele nu foarte critice.  Din fericire, acolo unde a fost suficient personal, având în vedere şi numărul redus de internări, s-au putut prelua sarcinile colegilor infectaţi.

Avem, însă, şi câteva zone critice, care sunt administrabile, dar la limită, cum ar fi UPU, Radiologie, zona ATI, unde este necesară o specializare suplimentară şi unde nici nu sunt disponibile cadre medicale pentru a fi redirecţionate din alte zone ale spitalului,”, a explicat managerul spitalului.

Municipiul Slobozia se află în carantină din 13 noiembrie, ca urmare a creşterii alarmante a numărului de persoane infectate cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...