Dâmboviţa: Spitalul de la Titu va fi redeschis. Clădirea a fost reabilitată

Cele mai citite

Spitalul de la Titu, desfiinţat anul trecut, va fi redeschis, clădirea a fost reabilitată, unitatea medicală urmând să aibă 76 de paturi şi patru secţii, a declarat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

„Am reabilitat aproape integral clădirea pentru a crea spaţii corespunzătoare, am obţinut deja aprobarea de la Ministerul Sănătăţii pentru 76 de paturi, patru secţii: medicină internă, ginecologie, chirurgie şi pediatrie”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

El a spus că au fost găsiţi şi medici, însă este o problemă în ceea ce priveşte angajarea acestora. „Am găsit cadrele medicale necesare, dar aici avem o dificultate, pentru că domnul Boc a semnat un acord cu FMI legat de posibilitatea angajării unei persoane la şapte plecate. La acest moment sunt în discuţii la nivelul Ministerului de Finanţe, am apelat şi la primul-ministru pentru a găsi soluţia de a acoperi nevoia de personal”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Spitalul din Titu a fost desfiinţat în octombrie anul trecut, în locul acestuia fiind înfiinţată o Secţie de Primiri Urgenţe în subordinea Spitalului Judeţean Târgovişte. Spitalul din Titu avea circa 100 de paturi, iar în ultimii ani primise mai multe sponsorizări de la Fundaţia Gemert din Olanda.

Localnicii şi reprezentanţii primăriei din Titu s-au opus anul trecut desfiinţării spitalului din oraş din cauză că cele mai apropiate unităţi medicale sunt cele din Târgovişte şi Bucureşti. Spitalul a mai funcţionat timp de o lună după desfiinţarea anunţată de Ministerul Sănătăţii cu fonduri de la primărie, dar până la urmă pacienţii au fost transferaţi la alte spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Doi soți din Fetești au suferit răni grave, după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Bucegi

Un cuplu din Feteşti se afla sâmbătă într-o excursie montană împreună cu fiul lor, când au suferit un accident...

Alte articole din aceasta categorie