Spitalele din Peris si Buftea s-ar putea redeschide ca sectii externe ale Spitalului Judetean Ilfov

Spitalele din Peris si Buftea s-ar putea redeschide ca sectii externe ale Spitalului Judetean Ilfov

Spitalele din Buftea si Peris s-ar putea redeschide si ar putea deveni sectii operationale ale Spitalului Judetean Ilfov in cazul in care Ministerul Sanatatii va aviza favorabil propunerea.
Consilierii judeteni ilfoveni au aprobat, in sedinta extraordinara de marti, la cererea presedintelui CJ Ilfov, Cristache Radulescu, doua proiecte de hotarare prin care cele doua spitale din Buftea si Peris se vor redeschide.
Prin cele doua hotarari adoptate, spitalele inchise de Ministerul Sanatatii vor deveni din nou operationale, ca sectii externe ale Spitalului Judetean Ilfov.
In cadrul sedintei, presedintele Consiliului Judetean a precizat ca la discutiile purtate cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si cu cei ai Guvernului a solicitat ca cele doua sectii externe de la Buftea si Peris sa se incadreze in numarul total de paturi alocat Ilfovului, respectiv 715.
„Practic, noi nu cerem nimic in plus, ci vrem doar sa reorganizam ceea ce avem deja alocat ca si numar de paturi. Este incorect fata de ilfoveni ca un spital precum cel de la Buftea – unde s-au nascut anul trecut 2.800 de copii – sa se inchida, mai ales ca acesta, pe langa Maternitate, asigura si urgentele minore ale locuitorilor din zona. La fel se intampla si cu spitalul de la Peris, care asigura tratament oncologic bolnavilor de cancer, iar inchiderea acestuia ar insemna un drum istovitor la Bucuresti pentru acesti bolnavi“, a subliniat Cristache Radulescu.
El si-a exprimat speranta ca Ministerul Sanatatii va aviza favorabil, cat mai repede, solutia adoptata de Consiliul Judetean, astfel incat cele doua sectii externe sa inceapa sa functioneze cat mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.