Spectacol maraton de Ziua Nationala a Romaniei Festivalul “Comori vlascene”- cele mai bune momente

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Cele mai bune momente artistice din cadrul Festivalului “Culturii Vlascene”, descoperite in cele 12 centre de manifestare, au fost prezentate publicului larg sambata,1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, in cadrul unui spectacol maraton programat începând cu ora 11.00, la Casa de Cultura a Politiei de Frontiera Giurgiu (Casa Armatei).

Programul a reunit peste 25 de momente artistice culese din mai multe localitati ale judetului,  montajele literare, coregrafiile moderne si dansul popular, folclorul vlascean, muzica usoara, religioasa, corala sau instrumentala, adica momentele artistice sustinute de giurgiuvenii de toate varstele, de la copii si pana la varstnici.

Spectacolul a fost deschis cu un moment sustinut de elevul Alin Taru din Gostinu care  a recitat o creatie proprie dedicata acestei manifestari denumita sugestiv “La festival”. Un element de noutate in acest an a fost  prezenta in festival a unui grup vocal de adulti din Malu care a interpretat melodii din folclorul vlascean.

In concluzie, mai bine de doua ore, giurgiuvenii care au raspuns invitatiei organizatorilor, au avut parte de un adevarat spectacol cu muzica, dans, poezie si teatru, monifestari artistice nascute in satele giurgiuvene si promovate la nivelul municipiului si judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie