Specialiștii în drept s-au adunat într-o conferință la Târgoviște

Data:

În parteneriat cu Asociația pentru Studiul Relațiilor Profesionale de Muncă, Asociația Magistraților din România – Filiala Dâmbovița, și Centrul de Cercetare în Științe Juridice și Administrative din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative, Tribunalul Dâmbovița a organizat vineri, 10 mai 2024, cea de-a unsprezecea ediție a Conferinței sub tema „ASPECTE TEORETICE ȘI PRACTICE PRIVIND MODIFICĂRI LEGISLATIVE DIN ANUL 2023”.

Evenimentul a avut loc în Amfiteatrul Institutului de Cercetări al Universității Valahia, situat în Târgoviște, Aleea Sinaia, nr. 13, județul Dâmbovița, și a reunit profesioniști ai dreptului, atât teoreticieni cât și practicieni, cu scopul clarificării unor aspecte doctrinare și jurisprudențiale.

Această inițiativă face parte din programul de formare continuă descentralizată a judecătorilor și urmărește să contribuie la definirea unui teren comun între jurisprudență și doctrină, în situațiile în care există controverse generate de legislația în continuă schimbare.

La conferință au participat magistrați din raza Curților de Apel Ploiești, București și Bacău, alături de domnul judecător Narcis Erculescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, și doamna Roxana Ioana Petcu, inspector-șef al Inspecției Judiciare.

Pe agenda evenimentului s-au regăsit subiecte de drept variate, precum:

  • Schimbările majore în legislația muncii recente din România, prezentate de univ. dr. Dan Țop
  • Modificările legislative privind infracțiunile rutiere, analizate de Judecătorul Mihai-Costin TOADER
  • Interpretări privind contractul de muncă în Codul civil, discutate de Avocatul Costel Gâlcă
  • Impactul inteligenței artificiale asupra negocierii contractelor colective de muncă și a conflictelor colective de muncă, în lumina Legii nr. 367/2022, prezentat de Gioni POPA-ROMAN, Drd. Cătălin FAGHIAN și asistenți judiciari de la Tribunalul Bacău
  • Procedura de cameră preliminară în contextul modificărilor legislative din Legea nr. 201/2023, analizată de Judecătorul Florin-Georgian CREȚU
  • Aspecte noi în modificările legislative privind negocierea și încheierea contractelor colective de muncă, conform Legii nr. 367/2022, prezentate de Cătălin FAGHIAN, asistent judiciar de la Tribunalul Bacău
  • Impactul jurisprudenței CEDO asupra dreptului muncii din România, prezentat de Lect. univ. dr. Marius MIHĂLĂCHIOIU.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Monstrul de lângă noi

Nu mai știu cine a zis că statul român...

Anunț concurs Primăria Frumușani din 17.07.2024

Primaria Comunei Frumușani, Județul Călarași organizează concurs de recrutare...