Șoșoacă și-a întocmit lista de miniștri: ea în fruntea Guvernului, Lazarus la Digitalizare, Cosmin Gușă la SRI și Manega la Cultură

Data:

Partidul de extremă-dreaptă SOS, condus de Diana Șoșoacă, a publicat o listă completă cu politicienii pe care îi va propune la ministere, în cazul în care ajunge la guvernare. Componența propusă include nume controversate și figuri care au mai fost implicate în politică sau în diverse dezbateri publice.

Propunerea Dianei Șoșoacă ca prim-ministru: Având în vedere notorietatea liderului SOS și retorica sa populistă, aceasta nu este o surpriză. Alegerea consolidează strategia partidului de a se baza pe figura centrală a Dianei Șoșoacă pentru mobilizarea alegătorilor.

Ministrul Învățământului și Cercetării – Florian Colceag: Cunoscut ca un susținător al excelenței educaționale, propunerea ar putea părea neașteptată, având în vedere asocierea sa cu un partid cu retorică extremă.

Ministrul Culturii Naționale – Miron Manega (Dumitru Manea): Asociat deseori cu discursuri naționaliste, prezența lui reflectă accentul pe cultură tradițională promovat de SOS.

Prezența lui Dumitru Coarnă (Ministrul de Interne): Fost sindicalist în domeniul poliției, cunoscut pentru declarații controversate.

Propuneri neașteptate pentru domenii precum digitalizarea (Luis Lazarus) sau sportul (Călin Mărincuş): Alegerea unor figuri publice din afara domeniului guvernamental tradițional subliniază stilul nonconformist al formațiunii.

Alte propuneri ale Partidului S.O.S. România:

Avocatul Poporului: Cosmina Cerva
Avocatul Copilului: Angela Negrotă
Președinte ANSVSA: Cornelia Bilţiu-Dăncuş
Director SRI: Cozmin Guşă
Director SIE: Prof. Alexandru Amititeloaie

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL