Social-democraţii dâmboviţeni acuză PD-L de manipulare şi pe Lucian Croitoru de lipsă de realism

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Ion Stan, PSDGheorghe Ana, deputat PSDAdrian TutuianuPrezent la Fieni cu ocazia târgului anual de Sfântul Dumitru, premierul interimar Emil Boc declara apăsat că formula de guvern propusă de Lucian Croitoru va trece de Parlament fără probleme. Chiar dacă această formulă cuprinde, cu oareşce excepţii, toţi miniştrii fostului cabinet „Boc 2“, demişi de Parlament prin moţiune de cenzură. Mai mult decât atât, însuşi premierul desemnat mărturisea că a primit asigurări din partea Partidului Democrat Liberal că Guvernul va obţine învestitura forului legislativ.
Social-democraţii dâmboviţeni nici nu vor să audă însă de un asemenea scenariu şi critică dur aceste „intoxicări“. Trei lideri ai PSD Dâmboviţa, deputaţii Ion Stan, Gheorghe Ana şi senatorul Adrian Ţuţuianu, au răspuns pentru ziarul nostru la două întrebări legate de tabloul politic enunţat mai sus:
1. Pe ce credeţi că se bazează Partidul Democrat Liberal atunci când dă asigurări premierului desemnat că Guvernul va trece de votul Parlamentului? şi
2. Cum comentaţi faptul că cei mai mulţi dintre miniştrii demişi prin moţiune de cenzură se regăsesc în formula propusă acum de Lucian Croitoru?

Ion Stan:

1.    „PD-L nu se bazează pe nimic. Formula propusă de Lucian Croitoru nu are susţinere parlamentară. Este un Guvern care vine să satisfacă doar dorinţa lui Băsescu de a continua o criză politică în România, pentru că omul acesta nu se hrăneşte decât din dihonie, din dezbinare. Pentru el nu există linişte, echilibru şi stabilitate. Hrănindu-se din conflicte, normal că vrea să perpetueze un conflict“.
2.    PD-L ştie că odată plecat de la guvernare va avea aceeaşi soartă pe care a mai avut-o un partid ce se agăţase de putere. Numai că PD-L nu se mai poate încrâncena să rămână la guvernare încă un mandat. Şi-a dovedit din plin tarele neputinţei şi faptul că a fost interesat să rezolve doar problemele clientelei politice şi nicidecum pe cele ale românilor. Şi a mai dovedit ceva: că formula magică ce l-a adus pe Traian Băsescu la guvernare, cu „Să trăiţi bine“ s-a transformat în „S-a ales praful şi pulberea“.

Gheorghe Ana:

1.    Premierul demis, Emil Boc, a făcut întotdeauna afirmaţii fără acoperire. PD-L nu are cum să dea asigurări în acest sens, iar dacă premierul desemnat a luat-o de bună înseamnă că e un tip nerealist. Ca să treacă Guvernul Croitoru mai e nevoie de 65 de parlamentari. Ori PD-L nu va obţine niciodată acest număr. Garanţia dată de PD-L nu are acoperire”.
2.    Nu mă surprinde cu nimic. Lucian Croitoru este exponentul Partidului Democrat Liberal, este lansat de către Traian Băsescu. Să nu uităm că el a ocupat funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale ca propunere a Partidului Democrat“.

Adrian Ţuţuianu:

1.    Şi cei din Partidul Democrat Liberal, şi domnul Croitoru ştiu foarte bine că acest Guvern nu va trece. Este doar un joc de imagine, dar din fericire pentru PSD, jucat prost de către protagonişti.
2.    Asta arată că, pe de o parte, PD-L nu are soluţii, iar pe de altă parte că Lucian Croitoru a fost refuzat de adevăraţii tehnocraţi. El a fost nevoit să încropească acest Guvern, despre care ştie, şi el şi PD-L, că nu va trece. De fapt, ei joacă împreună o piesă care are drept scop menţinerea la putere a lui Boc şi a cabinetului demis“.
A consemnat Petruţ Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie