Social-democrata Otilia Dumitru este din nou inspector general adjunct la IŞJ Ialomiţa

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Otilia Dumitru a revenit la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa. Aceasta a câştigat la Curtea de Apel procesul intentat ministerului faţă de ordinul de demitere a acesteia din funcţia de inspector şcolar general adjunct, odată cu schimbarea politicii de la centru, obţinând anularea lui.
În urma acestei sentinţe, primită în 26 martie, Ministerul Educaţiei, în urma unei notificări cu titlu executoriu, Otilia Dumitru a fost repusă în funcţie. Ordinul a fost emis în data de 6 aprilie, însă tocmai de luni, 12 aprilie, aceasta şi-a reluat activitatea. Otilia Dumitru nu este singurul social-democrat care a fost demis de la conducerea unor instituţii deconcentrate şi care a avut câştig de cauză în instanţă. Printre aceştia se numără Iulian Bucur, director coordonator al Oficiului Judeţean de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, Daniel Crunţeanu, director coordonator adjunct în cadrul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Ialomiţa şi Gheorghiţă Purice, director coordonator adjunct în cadrul Casei Judeţene de Pensii Ialomiţa. În cazul domnului Purice, ordinul de executare a sentinţei încă nu a fost însuşit de către ordonatorul de credite al instituţiei respective.
Luni, 12 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a catalogat acţiunile de demitere a social-democraţilor ca fiind „abuzive şi ilegale”, condamnând în acelaşi timp „lipsa de înţelegere şi de toleranţă pentru legile ţării, pe care o manifestă unii oameni din instituţiile care nu au înţeles, şi mă refer la Inspectoratul Şcolar, un lucru fundamental şi elementar, şi anume să-ţi asumi o decizie a instanţei”.
„Consider că această acomodare cu regulile jocului democratic şi al statului de drept, unii nu au parcurs-o şi este regretabil. Evident, regret politic schimbările care se fac cu o frecvenţă care poate genera neajunsuri în funcţionarea unei instituţii, dar subscriu la efortul pe care toate partidele trebuie să-l facă, de a promova oameni cu competenţă de necontestat pentru a conduce destinul unor instituţii cu impact major în viaţa publică”, a spus acesta. (L.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie