Slatina va beneficia de un stadion nou care va fi construit pe locația actuală a Complexului Sportiv “1 Mai”

Data:

Primăria Slatina a făcut public proiectul de hotărâre referitor la aprobarea “Documentației tehnico-economice și indicatorilor tehnico-economici pentru investiția în Construirea și dotarea Complexului Sportiv-Stadion Municipal 1 Mai, situat în municipiul Slatina”, după ce acesta a fost supus atenției comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Slatina în data de 26 martie.

Viitorul stadion al Slatinei este proiectat să aibă o capacitate de peste 10.000 de locuri, iluminare nocturnă, 40 de camere pentru sportivi, un centru de recuperare și posibilitatea de a fi parțial acoperit. Această investiție reprezintă o veritabilă bijuterie în infrastructura sportivă, care va satisface cerințele de omologare pentru organizarea competițiilor de fotbal de Liga I, atât la nivel național, cât și internațional (categoria III UEFA).

Investiția totală se cifrează la 397.114.260 de lei, cu cea mai mare parte a finanțării provenind de la Compania Națională de Investiții (CNI). Din suma totală a proiectului, Primăria Slatina suportă o contribuție de 9.621.564 de lei.

Prin urmare, Primăria Slatina își propune să dezvolte un complex sportiv conform standardelor internaționale, pentru beneficiul întregii comunități.

„Construirea unui complex sportiv la standarde internaționale care sa serveasca întregii comunităti, fiind conceput ca destinație potrivita pentru activități sportive dar și pentru alte evenimente”, se arată în proiectul de hotărâre.

Viitoarea arenă va fi modelată după tipul “Panathenaic Stadium”, amplasată pe locația actualului stadion și va oferi 10.670 de locuri, cu o suprafață construită de 23.040 metri pătrați.

Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale. Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi. De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.

Noul stadion va fi structurat pe mai multe niveluri, inclusiv subsolul (cu săli de fitness, vestiare, facilități SPA și toalete, precum și două săli de mese), parterul (care va găzdui sala de întâlniri pentru jucători, băncile pentru rezervă și facilitățile de urgență), iar la etaj vor fi amenajate camerele de cazare pentru sportivi, o sală de conferințe și tribuna presei, care va include, de asemenea, studiouri TV.

În plus, va fi construită o parcare cu 155 de locuri pe două niveluri. Nivelul 1 va fi situat la o adâncime de -1,5 metri față de nivelul terenului (cu 78 de locuri de parcare), în timp ce nivelul 2 va fi situat la +1,5 metri față de nivelul terenului natural (cu 77 de locuri de parcare).

Accesul către stadion, intrările, ieșirile și toate zonele publice din interiorul acestuia sunt echipate cu indicații și semnalizare adecvată, inclusiv litere și numere, pentru a ghida spectatorii către și dinspre locurile desemnate. Porțile și turnichetele au fost concepute astfel încât să minimizeze aglomerația și să faciliteze deplasarea fluidă a fluxului de spectatori.

Conform proiectului de hotărâre, se estimează că implementarea proiectului va dura 30 de luni, din care 24 de luni vor fi alocate execuției și șase luni pentru proiectare.

Stadionul actual, gazda meciurilor echipei CSM Slatina din Liga a II-a, urmează să fie demolat. Conform proiectului de hotărâre, stadionul actual din Slatina, cu o capacitate de 12.000 de locuri, a găzduit primele evenimente sportive încă din 1924.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...